رضایی کوچی:

ستاد ملی ترانزیت فورا تشکیل گردد

ستاد ملی ترانزیت فورا تشکیل گردد هم ماشین: هم ماشین: رییس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، با تکیه بر موقعیت استراتژیک ایران در راه کریدورهای بین المللی، خواهان تشکیل فوری ستاد ملی ترانزیت شد.



به گزارش هم ماشین به نقل از مهر، محمدرضا رضایی کوچی رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی طی نامه ای به مسعود پزشکیان رئیس جمهور کشورمان با تکیه بر موقعیت راهبردی ایران در راه کریدورهای بین المللی شمال-جنوب و شرق-غرب، خواهان تشکیل فوری ستاد ملی ترانزیت شد.
وی در این نامه اخطار داده است که غفلت از این حوزه می تواند نتایج جبران ناپذیری برای اقتصاد کشور بهمراه داشته باشد و بر لزوم بهره برداری حداکثری از ظرفیتهای ژئوپلیتیکی و جغرافیایی ایران تاکید کرده است.
متن نامه رئیس کمیسیون عمران به رئیس جمهور به شرح زیر است:
باسمه تعالی
جناب آقای دکتر پزشکیان
رئیس محترم جمهوری اسلامی ایران
با سلام و احترام
همانطور که مستحضرید ایران با برخورداری از موقعیت کم نظیر جغرافیایی در تقاطع کریدورهای مهم بین المللی شمال جنوب و شرق غرب از مزیت های راهبردی فوق العاده ای در حوزه ترانزیت بهره مند است. دسترسی به آب های آزاد از راه سواحل جنوبی بخصوص منطقه راهبردی و بنادر مهمی همچون چابهار و شهید رجایی، شبکه حمل و نقل درحال توسعه و همسایگی با ۱۵ کشور این پتانسیل را فراهم ساخته که ایران به کانون ترانزیت منطقه تبدیل گردد.
توسعه این ظرفیت می تواند سالانه میلیاردها دلار درآمد انرژی پایدار بوجود آورد، وابستگی به درآمدهای نفتی را کم کند، اشتغال زایی گسترده ای بهمراه آورد و جایگاه ژئوپلیتیکی ایران را تقویت نماید.
افزون بر این توسعه توان ترانزیت بعنوان ابزاری راهبردی در کاهش اثرات تحریم ها عمل می کند و با تشکیل وابستگی متقابل اقتصادی با سایر کشورها و تبدیل شدن به حلقه ای ضروری در مسیرهای تجاری هزینه اعمال تحریم برای تحریم کنندگان به صورت قابل ملاحظه ای افزایش خواهد یافت و کارهای ترانزیتی با تشکیل منابع درآمدی جدید و تسهیل دسترسی به بازارها به افزایش تاب آوری اقتصادی کشور کمک می کنند.
با توجه به مطالب فوق و با توجه به رقابت شدید کریدورهای اقتصادی برای جذب زنجیره های ارزش جهانی و همینطور نتایج جبران ناپذیر غفلت در این حوزه، قانونگذار در ماده ۵۷ قانون برنامه هفتم پیشرفت ستاد ملی ترانزیت را به ریاست رئیس جمهور (یا معاون اول رئیس جمهور) تأسیس نموده است تا بعنوان نهاد هماهنگ کننده و مسئول حوزه ترانزیت و لجستیک نقش محوری در توسعه اقتصادی و بهره برداری از مزیت های جغرافیایی ایران ایفا نماید و سهم کشور را در زنجیره های ارزش منطقه ای و فرامنطقه ای افزایش دهد؛ با توجه به گذشت حدود ۱۴ ماه از لازم الاجرا شدن برنامه هفتم پیشرفت امید است با قید فوریت دستور فرمائید نسبت به تشکیل اولین جلسه ستاد ملی ترانزیت اقدام شده و برگزاری منظم و مستمر جلسات آن تأکید گردد.
بطور خلاصه افزون بر این توسعه توان ترانزیت به عنوان ابزاری راهبردی در کاهش اثرات تحریم ها عمل می کند و با ایجاد وابستگی متقابل اقتصادی با سایر کشورها و تبدیل شدن به حلقه ای ضروری در مسیرهای تجاری هزینه اعمال تحریم برای تحریم کنندگان به شکل قابل توجهی افزایش خواهد یافت و کارهای ترانزیتی با ایجاد منابع درآمدی جدید و تسهیل دسترسی به بازارها به افزایش تاب آوری اقتصادی کشور کمک می کنند. باتوجه به مطالب فوق و باتوجه به رقابت شدید کریدورهای اقتصادی برای جذب زنجیره های ارزش جهانی و همچنین نتایج جبران ناپذیر غفلت در این عرصه، قانونگذار در ماده ۵۷ قانون برنامه هفتم پیشرفت ستاد ملی ترانزیت را به ریاست رییس جمهور (یا معاون اول رییس جمهور) تأسیس نموده است تا به عنوان نهاد هماهنگ کننده و مسئول حوزه ترانزیت و لجستیک نقش محوری در توسعه اقتصادی و بهره برداری از مزیت های جغرافیایی ایران ایفا نماید و سهم کشور را در زنجیره های ارزش منطقه ای و فرامنطقه ای افزایش دهد؛ باتوجه به گذشت حدود ۱۴ ماه از لازم الاجرا شدن برنامه هفتم پیشرفت امید است با قید فوریت دستور فرمائید نسبت به تشکیل نخستین جلسه ستاد ملی ترانزیت اقدام شده و برگزاری منظم و مستمر جلسات آن تاکید گردد.

منبع:

1404/06/21
12:44:48
5.0 / 5
15
تگهای خبر: آب , ابزار , اشتغال , اقتصاد
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان هم ماشین در مورد مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۳
جدیدترین ها

© تمامی حقوق معنوی سایت هم ماشین محفوظ و کپی برداری ممنوع می باشد.
    استفاده از مطالب سایت هم ماشین با ذکر نام و لینک منبع مجاز است.