امروز: ۱۴۰۳/۰۶/۲۷

انتقاد از صداوسیما به دلیل سکوت مقابل سرطانزایی بنزین پتروشیمی

ایسنا - رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با استناد به بیانیه سازمان بهداشت جهانی مبتنی بر تاثیر هوای تنفسی در ایجاد بسیاری از بیماری‌های لاعلاج که منجر به از بین رفتن سلامتی افراد، افزایش مرگ و میرهای ناشی از آلودگی هوا، همچنین هزینه های وارده بر زندگی افراد و کل جامعه و دولت می شود، اظهار داشت: بنزین آلوده یکی از مهم ترین عوامل افزایش آلودگی هواست.
 
 معصومه ابتکار معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در نخستین نشست هم اندیشی محیط زیست و رسانه ملی که صبح چهارشنبه 17 اردیبشهت ماه به همت اداره کل آموزش و پژوهش سیما با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست و با حضور معاونان و کارشناسان سازمان حفاظت محیط زیست و مدیران و برنامه سازان سیما در محل سازمان برگزار شد، گفت: رئیس جمهور و مجموعه دولت مصمم است با تغییر رویکرد و سیاست های اجرایی، معضل آلودگی هوا را به عنوان اولین اولویت زیست محیطی کشور رفع کند.
 
بنزین آلوده یکی از مهمترین عوامل افزایش آلودگی هواست
 
ابتکار با اعلام اینکه روزانه تنها در تهران 12 میلیون نفر و هر فرد به طور متوسط 16 کیلوگرم هوا تنفس می کند، همچنین استناد به بیانیه سازمان بهداشت جهانی مبتنی بر تاثیر هوای تنفسی در ایجاد بسیاری از بیماری های لاعلاج که منجر به از بین رفتن سلامتی افراد، افزایش مرگ و میرهای ناشی از آلودگی هوا، همچنین هزینه های وارده بر زندگی افراد و کل جامعه و دولت می شود، اظهار داشت: بنزین آلوده یکی از مهم ترین عوامل افزایش آلودگی هواست.
 
معاون رئیس جمهور با ابراز تاسف از پنهان کاری های صورت گرفته در آگاهی بخشی به مردم در ارتباط با اثرات بنزین آلوده بر سلامتی آنها، تاکید کرد: رویکرد دولت یازدهم شفاف سازی در مورد موضوع و حل بحران آلودگی هوا از طریق برنامه مدون عملیاتی و حذف بنزین آلوده پتروشیمی است.
 
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ضمن اشاره به چالش های دولت در زمینه های مختلف، یادآور شد: دولت به دلیل اهمیت حفظ سلامت مردم، توزیع بنزین استاندارد در شهرهای کشور را آغاز کرده است و از همین رو در حال حاضر در سه شهر تهران، کرج و اراک بنزین استاندارد توزیع می شود.
 
وی با انتقاد از خبررسانی ها و خبرسازی های نادرست در این زمینه، تصریح کرد: نقد به ویژه در حوزه محیط زیست باید منصفانه و علمی و کارشناسی باشد و رسانه ها موظف به اطلاع رسانی شفاف و آگاهی رسانی عمومی درست هستند.
 
بیان مخاطرات بنزین پتروشیمی برای سلامت مردم وظیفه مهم رسانه ها از جمله رسانه ملی است
 
در ادامه این نشست یوسف رشیدی - سرپرست مرکز هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به حرف‌های ابتکار، تصریح کرد: 6 روز هوای پاک و 42 روز هوای سالم بدون حتی یک روز هوای ناسالم از ابتدای سال جاری در تهران، به مدد حذف یکی از مهم ترین ارکان آلودگی هوا یعنی بنزین و سوخت ناسالم اتفاق افتاده است.
 
وی ادامه داد: غفلت بزرگی که در گذشته رخ داد، این بود که حلال های پتروشیمی به عنوان بنزین پتروشیمی مورد استفاده قرار گرفت، در حالیکه این حلال ها شامل بنزن و آروماتیک؛ ترکیبات سرطان زای حلقوی هستند که کاربرد متفاوتی دارند.
 
رشیدی افزود: صراحت در بیان مخاطراتی که بنزین پتروشیمی برای سلامت مردم وظیفه مهم رسانه ها از جمله رسانه ملی است که ظاهراً از آن غافل شده اند و حتی توقف افزودن حلال های صنعتی به بنزین در برنامه مصوب هیأت دولت برای مقابله با آلودگی هوا را مورد هجمه خبری قرار داده اند.
 
این مقام مسئول تأکید کرد: این مساله بسیار ساده ای است که در هیچ کجای دنیا، حلال های صنعتی به عنوان بنزین مورد استفاده قرار نمی گیرند.
 

برخی از نظرات شما:
هنوز نظری داده نشده.
بازگشت
© تمامی حقوق معنوی سایت هم ماشین محفوظ و کپی برداری ممنوع می باشد.
    استفاده از مطالب سایت هم ماشین با ذکر نام و لینک منبع مجاز است.