امروز: ۱۴۰۳/۰۲/۱۰

موافقت سازمان محیط زیست با تولید پنبه تراریخته

موافقت سازمان محیط زیست با تولید پنبه تراریخته هم ماشین: رئیس كارگروه ایمنی زیستی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به موافقت این سازمان با تولید داخلی پنبه تراریخته اظهار داشت: مخالفان محصولات تراریخته كه نگران سلامت جامعه هستند باید نسبت به محصولات وارداتی تراریخته نگرانی بیشتری داشته باشند چون طی ۲۰ پارسال تراریخته های وارداتی سهم عظیمی در سفره های ما ایرانی ها داشته است.



به گزارش هم ماشین به نقل از ایسنا، محمود تولایی در نشست خبری شورای ملی ایمنی زیستی كه امروز (۱۴ آذر) در سازمان حفاظت محیط زیست برگزار گردید با اشاره به قانون ملی ایمنی زیستی اظهار داشت: این قانون مشتمل بر ۱۱ ماده و هشت تبصره است كه در ماده ۲ آمده كه كلیه امور مربوط به تولید، رهاسازی، نقل و انتقال داخلی و فرامرزی، صادرات و واردات، خرید و فروش و مصرف موجودات زنده تغییر شكل یافته ژنتیكی باید با رعایت قانون ایمنی زیستی صورت گیرد و تنها در این صورت مجاز است.

وی افزود: وزارت جهاد كشاورزی در زمینه تولیدات كشاورزی و منابع طبیعی و وزارت بهداشت در حوزه تولید مواد غذایی و بهداشتی و مواد پزشكی مسئولیت دارند. همین طور سازمان حفاظت محیط زیست در حوزه حیات وحش و محصولاتی كه سایر دستگاه ها تولید می كنند باید ارزیابی های مخاطرات زیستی را انجام دهد.

رئیس كارگروه ایمنی زیستی سازمان حفاظت محیط زیست با تاكید بر اینكه هر سه دستگاه وزارت جهاد كشاورزی، وزارت بهداشت و سازمان محیط زیست باید ظرفیت سازی لازم را برای انجام وظیفه تخصصی خود در حوزه محصولات تراریخته انجام دهند، اظهار داشت: در هر یك از این دستگاه ها كارگروه مستقلی برای ایمنی زیستی مستقر شده است.

تولایی با اشاره به بررسی و ارزیابی مخاطرات زیست محیطی تولید و رهاسازی پنبه تراریخته اشاره كرد: بتازگی مراحل مختلف صدور مجوز رهاسازی پنبه تراریخته در سه دستگاه وزارت جهاد كشاورزی، وزارت بهداشت و سازمان محیط زیست پیگیری میگردد. درخواست كننده رهاسازی پنبه تراریخته در كنار این درخواست مجموعه مفصلی از اطلاعات آزمایشگاهی و علمی را نمایش داده است كه این اطلاعات به منظور بررسی جوانب زیست محیطی در اختیار سازمان حفاظت محیط زیست باز قرار گرفته است.

وی با اشاره به اینكه بر اساس استانداردهای مورد استفاده در اروپا، كشورهای آسیایی و آمریكا یك چارچوب برای ارزیابی مخاطرات زیست محیطی محصولات تراریخته تهیه كرده ایم اظهاركرد: مستندات نمایش شده از طرف درخواست كننده های تولید محصول تراریخته را در قالب این استانداردها ارزیابی می نماییم. در مورد تولید پنبه باز در هشت زمینه سوالات و ابهاماتی برای ما وجود داشت كه این سوالات را به دبیر كمیته صدور مجوز تولید محصولات تراریخته در وزارت جهاد كشاورزی ارسال كرده ایم. این كمیته باز با همكاری درخواست كننده پاسخ های علمی را برای ما فرستادند.

رئیس كارگروه ایمنی زیستی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به بررسی مسائل مختلف مربوط به تولید و رهاسازی پنبه تراریخته در این كارگروه اظهار داشت: در كارگروه ایمنی زیستی سازمان حفاظت محیط زیست چهار نفر از كارشناسان معاونت های مختلف سازمان حضور دارند و جهت بررسی مسائل پنج دستورالعمل تهیه شده است. ارزیابی مخاطرات زیست محیطی رهاسازی محصولات تراریخته، ارزیابی مخاطرات احتمالی در رابطه با ترانزیت محصولات تراریخته، آگاه سازی عمومی، گزارش پایش زیست محیطی سپس رهاسازی محصولات تراریخته و گزارش مدیریت مخاطرات احتمالی ناشی از رهاسازی یا واردات محصولات تراریخته پنج دستورالعمل تهیه شده در كارگروه ایمنی زیستی سازمان محیط زیست است.

تولایی در ادامه در مورد الحاق ایران به «تسهیلات جهانی محیط زیست» (جف) اظهار نمود: همكاری ما با كنوانسیون های بین المللی مختلف بر اساس حق عضویت است و باید به موازات پرداخت حق عضویت از تسهیلات و فرصت های این كنوانسیون ها باز استفاده نمائیم. تكالیف همه دستگاه های تخصصی باید این باشد كه در حوزه فعالیت خود فعالانه عمل كنند و شرایط احراز دریافت اعتبار را فراهم نماییم.

كلیه صیفی جات در كشور با بذرهای وارداتی تولید می شوند

وی با اشاره به اینكه برمبنای ماده ۴ قانون ایمنی زیستی، وظایف سازمان حفاظت محیط زیست در زمینه بررسی امور در رابطه با حیات وحش تعریف شده است، اظهار داشت: مسلما ما هر تراریخته ای را تایید نمی نماییم اما باید بدانیم كه در شرایط حاضر كلیه صیفی جات در كشور با بذرهای وارداتی تولید می شوند كه با انواع روش ها اصلاح شده اند.

رئیس كارگروه ایمنی زیستی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به لزوم استفاده از تكنولوژی و مهندسی ژنتیك اظهار نمود: هم اكنون حداكثر روغن های تولیدی در كشور تنها ۱۰ درصد است و باید دقت داشته باشیم كه ۵۵ درصد سبد كالایی ما از راه واردات تامین میگردد كه ۸۰ درصد آن تراریخته هستند بدین سبب فناوری زیستی نیاز مبرم برای كشور ما است.

تولایی اضافه كرد: هم اكنون در سه استان بوشهر، هرمزگان و سیستان و بلوچستان كه در حاشیه دریا قرار دارند امكان آن وجود دارد كه با فناوری مهندسی ژنتیك گیاهان مقاوم به تنش شوری و خشكی تولید شود. موافقت و مخالفت ها با تولید محصولات تراریخته باید منطق داشته باشد.

رئیس كارگروه ایمنی زیستی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به موافقت این سازمان با كشت و رهاسازی پنبه تراریخته در كشور اظهار نمود: نظر سازمان حفاظت محیط زیست در مورد تولید پنبه تراریخته مثبت بوده است.

وی اضافه كرد: حدود ۲۰ سال است كه محصولات تراریخته سهم عظیمی در سفره های ما ایرانی ها دارد و من نمی دانم چرا مخالفان حالا كه مقرر است این محصولات توسط دانشمندان ایرانی و در داخل كشور تولید شود هیاهو راه می اندازند. هر كسی كه امروز نگران سلامت جامعه است باید نسبت به محصولات تراریخته وارداتی باز بیشتر نگرانی داشته باشد.

تولایی درانتها اظهار نمود: جز پنبه برای محصول دیگری درخواستی به تولید محصول تراریخته سازمان حفاظت محیط زیست نیامده است.




1397/09/14
15:34:54
5.0 / 5
4579
تگهای خبر: ایمنی , ترانزیت , تكنولوژی , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۳
© تمامی حقوق معنوی سایت هم ماشین محفوظ و کپی برداری ممنوع می باشد.
    استفاده از مطالب سایت هم ماشین با ذکر نام و لینک منبع مجاز است.