امروز: ۱۴۰۳/۰۱/۳۱

راهكارهای سازمان محیط زیست برای مدیریت جیوه

راهكارهای سازمان محیط زیست برای مدیریت جیوه به گزارش هم ماشین مدیر كل دفتر سازمان آب و خاك محیط زیست اظهار نمود: برای مدیریت جیوه، نقشه راه را از راه شناخت وضعیت موجود منابع آلاینده تدوین می نماییم.



به گزارش هم ماشین به نقل از ایسنا، علی مریدی در سمینار و كارگاه اجرای كنوانسیون میناماتا (كنوانسیون كنترل جیوه) كه امروز(۶ اسفند ماه) در سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد، اظهار داشت: دفتر آب و خاك سازمان حفاظت محیط زیست بعنوان دفتری كه محوریت اجرای مفاد كنوانسیون میناماتا را بعنوان مرجع ملی بر عهده دارد، با برگزاری جلسات كمیته تخصصی جیوه، وظایف سازمان حفاظت محیط زیست را به منظور ایجاد هماهنگی و یكپارچگی بین كلیه بخش های دولتی مرتبط در امر مدیریت جیوه و تركیبات آن انجام می دهد.

وی افزود: تدوین برنامه تقسیم كار اجرای مفاد كنوانسیون در سال ۱۳۹۲، تدوین ضوابط و روش های مدیریت پسماند جیوه در سال ۱۳۹۳، بررسی میزان جیوه در چند استان كشور در سال ۱۳۸۹ همچون اقدامات دفتر آب و خاك سازمان محیط زیست برای مدیریت جیوه بوده است.همچنین طی سال های اخیر دفتر آب و خاك در جلسات بین المللی مقدماتی كنوانسیون «میناماتا» حضور فعالی داشته است.

مدیر كل دفتر آب و خاك سازمان حفاظت محیط زیست اضافه كرد: با لازم الاجرا شدن مفاد كنوانسیون «میناماتا» در سال ۲۰۱۷ در جهان، سازمان حفاظت محیط زیست با عزم راسخ در جهت مدیریت حیوه و تركیبات مربوط به آن پیش می رود. دفتر آب و خاك با تشكیل كمیته تخصصی مدیریت جیوه در سطح دستگاه های دولتی كشور در كنار كمیته ملی جیوه مستقر در وزارت امور خارجه، بعنوان بازوی اجرایی مرجع ملی كنوانسیون «میناماتا» در جهت اجرایی شدن مفاد كنوانسیون با همكاری دستگاه های مختلف كشور گام برمی دارد.

مریدی با بیان این كه كمیته تخصصی مدیریت جیوه نقشه راه اجرایی مفاد كنوانسیون «میناماتا» را تدوین كرده است اظهار داشت: این نقشه راه مرحله به مرحله اجرایی می شود. حاصل جلسات تخصصی و مكاتبات مختلف انجام شده تا به امروز دستیابی به اطلاعات كلی از وضع فعلی جیوه و كاربرد آن در كشور، شناسایی چالش های پیش رو و آشنایی با پتانسیل های كشور در امر مدیریت جیوه بوده است.

وی تصریح كرد: كاهش و در نهایت حذف جیوه و تركیبات آن از تمامی ابعاد آلودگی، مصرف و واردات هدف اصلی است، اظهاركرد: در این راستا نگاه ما به اجرای مفاد كنوانسیون «میناماتا» نه تنها از بعد تعهد بین المللی بلكه بعنوان قانونی راهگشا برای دستیابی به اهداف زیست محیطی كشور در حفظ محیط زیست از صدمات جیوه و تركیبات آن است و با اجرای مفاد و برنامه های پیش روی كنوانسیون امكان پذیر می شود.

مدیر كل دفتر آب و خاك سازمان محیط زیست تصریح كرد: لیست برداری جیوه و تركیبات آن در كشور در ابعاد مختلف، تدوین برنامه اجرایی مفاد كنوانسیون «میناماتا» شامل برنامه كاهش و حذف اقلام مندرج در الحاقیه «الف» در زمان های مشخص شده، ارتقای كنترل حمل و نقل فرامرزی جیوه، مدیریت منابع آلاینده انتشار جیوه به هوا، شناسایی و مدیریت منابع رها سازی این مواد به آب و خاك، مدیریت موجودی جیوه در انبارها، مدیریت زیست محیطی پسماندهای حاوی این نوع مواد و برنامه ریزی، پاكسازی مناطق آلوده و در نهایت ارزیابی اثر بخشی این اقدامات برای اجرایی كردن كنوانسیون مهمترین اقدامات پیش روی سازمان حفاظت محیط زیست است.

مریدی در ادامه اظهار نمود: كلیه مراحل شناسایی وضع موجود از راه لیست برداری، تدوین برنامه اجرایی و گام برداشتن در جهت اجرای این برنامه نیازمند همكاری كلیه دستگاه های دخیل در كاربرد و مدیریت جیوه است. در اجرای مواد كنوانسیون «میناماتا» همكاری همه جانبه وزارت صنعت، وزارت نیرو، وزارت نفت، وزارت كشور، وزارت بهداشت و گمرك با سازمان حفاظت محیط زیست بسیار اهمیت دارد و لازم است اقدامات هر یك از دستگاه ها و نتایج همكاری ها به سازمان حفاظت محیط زیست بعنوان مرجع ملی منعكس شود.

مدیر كل دفتر آب و خاك سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به فراخوان این سازمان برای دانشگاه های كشور در ارتباط با پشتیبانی علمی اجرای «كنوانسیون میناماتا» اظهار داشت: توسعه شناخت علمی و فعالیت های پژوهشی در زمینه مدیریت جیوه همچون امور ضروری می باشد كه در این راستا همكاری دانشگاه ها و موسسات علمی وپژوهشی وزارت علوم و سایر وزارتخانه ها مثل وزارت نفت، نیرو، جهاد كشاورزی و بهداشت ضروری می باشد. موضوعاتی مثل بررسی و پایش جیوه در بافت زنده، ماهیان، رسوبات كف دریا، خاك و گیاهان از اهمیت ویژه ای برای كنترل جیوه و ممانعت از ورود آن به چرخه غذایی برخوردار می باشد.

مریدی در انتها اظهار داشت: مبحث حذف جیوه در صنعت و شناسایی نقاط پركاربرد آن بویژه صنعت كلرآلكالی نیازمند توجه ویژه و سرمایه گذاری است. حذف تجهیزات پزشكی حاوی جیوه و ارتقای كاربرد جایگزین های مناسب، مدیریت پسماند این گونه تجهیزات و در صورت امكان عودت دادن پسماند آنها به تولید كننده می تواند از مباحث مهم در زمینه وظایف و همكاریهای وزارت بهداشت و سازمان حفاظت محیط زیست محسوب شود.




1397/12/06
14:50:36
5.0 / 5
4902
تگهای خبر: آب , آلاینده , آلودگی , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۲
© تمامی حقوق معنوی سایت هم ماشین محفوظ و کپی برداری ممنوع می باشد.
    استفاده از مطالب سایت هم ماشین با ذکر نام و لینک منبع مجاز است.