امروز: ۱۴۰۳/۰۲/۰۷
مدیر كل بندر و دریانوردی خرمشهر خبر داد؛

صدور مجوز خارج سازی بزرگترین مغروقه دوران جنگ تحمیلی از اروندرود

صدور مجوز خارج سازی بزرگترین مغروقه دوران جنگ تحمیلی از اروندرود هم ماشین: به گزارش هم ماشین، مدیر کل بندر و دریانوردی خرمشهر از رفع مانع قانونی خارج سازی بزرگترین مغروقه دوران جنگ تحمیلی از آبراهه اروند با دریافت مجوز دادستان اطلاع داد.



به گزارش هم ماشین به نقل از مهر، نورالله اسعدی عصر امروز چهارشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار داشت: بعد از پیگیری های بسیار از جانب سازمان بنادر کشور دادستان مجوز خارج سازی بزرگترین مغروقه دوران جنگ تحمیلی از آبراهه اروند را صادر کرد تا بندر خرمشهر عملیات اجرایی این پروژه را آغاز کند.
وی با تکیه بر دشواری عملیات خارج سازی این مغروقه ۱۵۴ متری، اظهار نمود: مغروقه خانیان بخش زیادی از عرض آبراهه اروند را مسدود کرده و برای تردد شناورهای ایرانی مشکل ساز است و سبب تمایل آنها به آن سوی خط مرزی می شود.
مدیر کل بندر و دریانوردی خرمشهر؛ عملیات خارج سازی آنرا زمان بر و همراه با ریسک فراوانی دانست و پیش بینی نمود که این روند یک تا ۲ سال به طول انجامد.
وی، موانع قانونی را عامل عقب افتادن روند خارج سازی این مغروقه بزرگ برشمرد و اظهار داشت: اعتبار لازم برای انجام خارج سازی از سال ۱۳۹۸ از جانب سازمان بنادر تأمین شده بود اما به سبب دعوای حقوقی میان سازمان بنادر کشور و شرکت پیمانکار عملیات به سرانجام نرسید و با رفع مشکل قضایی از جانب دادستان به صورت محلی مشکل اصلی مرتفع و از سال آینده تأمین اعتبار پیگیری خواهد شد.
اسعدی اضافه کرد: با ۶ مغروقه ای که در طول سال جاری خارج شده، شمار مغروقه های خارج شده تابحال به ۱۸۴ مغروقه رسیده که ۵۵ عدد از آنها در طول رودخانه کارون بوده اند.
ایمنی آبراه نتیجه توافق با کویت
مدیر کل بندر و دریانوردی خرمشهر به برگزاری پنجمین نشست کنسولی ایران و کویت و توافقات صورت گرفته میان این ۲ کشور اشاره نمود و اظهار داشت: در جهت مراودات ایران با کشورهای همسایه نشست مشترکی با کشور کویت برگزار و بحث های خوبی در قسمت های ایمنی و دریایی انجام شد.
وی با اعلان اینکه این نشست به توافقاتی در ۱۳ بخش انجامید که در چارچوب آن هم ایمنی مسیر تأمین و هم از معطلی شناورها در لنگرگاه کویت جلوگیری می شود، اظهار نمود: تجهیز سیستم ایمنی محل تردد شناورها به مقصد کویت، رفع ممنوعیت تردد شناورهای چوبی و فایبرگلاس در این راه و برقراری سه نقطه تماس کشور از بنادر خرمشهر، امام و بوشهر با سه بندر کویت بخشی از موضوعات مورد توافق است.
پروژه های عمران از بندر تا معابر شهری
اسعدی در ادامه به اجرای ۶۷۲ میلیارد تومان پروژه عمرانی در بندر خرمشهر اشاره نمود و اظهار داشت: از این میزان ۱۸۰ میلیارد تومان اعتبار برای اجرای پروژه ها جذب شده که همچون پروژه های تازه به بهره برداری رسیده میتوان به پروژه اطفای حریق با صرف ۸۱ میلیارد تومان اعتبار و راه اندازی سردرب های بندر با ۲۴ میلیارد تومان اشاره نمود.
وی، پروژه های راه اندازی ساختمان چندمنظوره کوی بندر و ساختمان مرجع دریایی را همچون طرح هایی خواند که در آینده ای نزدیک افتتاح می شوند.
مدیرکل بندر و دریانوردی خرمشهر به اجرای پروژه هایی در حوزه مسئولیت های اجتماعی این اداره اشاره نمود و اظهار داشت: پروژه آسفالت کشی با اعتبار ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلیارد تومان بمحض جذب اعتبار در چارچوب سه مرحله عملیاتی در این شهرستان کلید می خورد.
وی افزود: این پروژه عمرانی از در سنتاپ تا مسیر منتهی به میدان مقبل و از پل جدید تا میدان ظفر را شامل می شود و تغییر مبلمان شهری از دیگر بخش های این طرح است.
به گفته اسعدی، الحاق یک شناور راهنمابر به مبلغ ۲ میلیون دلار به ناوگان دریایی، راه اندازی ۲ بویه اعلام خطر و رساندن شمار علایم کمک ناوبری نصب شده در آبراه کارون و اروند توسط بندر خرمشهر به ۲۳ بویه، چهار میلیون مترمربع ۱۴۰۱ هیدروگرافی، ۹۰ مترمکعب لایروبی اسکله ها، انجام اقدامات برای پاکسازی دریا و اجرای مانورهای مختلف از دیگر اقدامات صورت گرفته توسط این اداره کل در حوزه دریایی است.
وی همینطور پیش رو بودن ایام نوروز را یادآور و تاریخ آغاز گردشگری آبی در خرمشهر را از ۲۵ اسفندماه به دنبال برگزاری مانور آماده سازی اعلام نمود

1401/12/25
12:48:22
5.0 / 5
373
تگهای خبر: آب , ایمنی , تردد , راه اندازی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۵
© تمامی حقوق معنوی سایت هم ماشین محفوظ و کپی برداری ممنوع می باشد.
    استفاده از مطالب سایت هم ماشین با ذکر نام و لینک منبع مجاز است.