امروز: ۱۴۰۳/۰۱/۳۱
مدیركل گمرك فرودگاه امام:

انبار کالاهای متروکه گمرک فرودگاه امام تخلیه شد

انبار کالاهای متروکه گمرک فرودگاه امام تخلیه شد به گزارش هم ماشین، مدیرکل گمرک فرودگاه امام از تحویل همه کالاهای متروکه موجود در انبارهای این فرودگاه به سازمان اموال تملیکی اطلاع داد.



به گزارش هم ماشین به نقل از مهر، ابوالفضل اکبرپور مدیرکل کمرگ فرودگاه امام با اشاره به اینکه درآمد گمرک فرودگاه امام خمینی (ره) پارسال ۵ هزار میلیارد تومان بود، اظهار داشت: در ۴.۵ ماهه نخست سال جاری حدود ۴ هزار میلیارد تومان گمرک فرودگاه امام درآمد داشته که رشد ۱۴۷ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل داشته است.
وی با اشاره به اینکه بیشتر از ۹۵ درصد کالاهای وارداتی به گمرک را کالاهای اساسی، ماشین آلات تولید و قطعات ماشین آلات خط تولید می سازند، افزود: از این گمرک صادرات به مقاصد مختلف صورت می گیرد و در کالاهایی مانند رادیاتور، سینک ظرفشویی، لامپ اتاق عمل و امثال آن که قبلاً واردکننده بودیم هم اکنون به صادرکننده به کشورهای اروپایی تبدیل گشته ایم.
اکبرپور به بخشنامه های متعدد، خلق الساعه و دست و پاگیر مانع از پشتیبانی از تولید اشاره و اظهار نمود: گمرک برای پشتیبانی از تولید بسته های تشویقی تنظیم کرده، مثلا برای صادرکنندگان خوشنام ضمانتنامه های با اعتبار یک ساله را می پذیرد.
این مقام مسئول در رابطه با آمار واردات اظهار داشت: از آغاز سال جاری تا ۲۴ مرداد ماه ۲۳ هزار و ۸۴۰ اظهارنامه وارداتی به وزن ۱۰ هزار تن و ارزش حدوداً ۲.۷ میلیارد دلار ثبت شده است.
وی در رابطه با صادرات اظهار داشت: دو هزار فقره اظهارنامه صادراتی به وزن دو هزار تن و ارزش ۸۸ میلیون دلار از آغاز سال جاری تا ۲۴ مرداد ثبت شده است که باآنکه رشد ۶ درصدی در تعداد اظهارنامه داشته ایم اما در ارزش دلاری کاهش ۱۷ درصدی را شاهدیم.
به گفته این مقام مسئول، اصلی ترین محصولات صادراتی اظهار شده از گمرک فرودگاه امام شامل مصنوعات طلا، زعفران و خشکبار است که مصنوعات طلا به صورت ورود موقت بوده و شمش طلا وارد کشور می شود بعد از پردازش عیناً همان میزان طلا صادر می شود که ارزآوری برای کشور دارد.
اکبرپور در رابطه با کالای همراه مسافر اظهار داشت: در عین حال که سختگیری برای کالای همراه مسافر نمی نماییم اما نباید اجازه داد از کالای همراه مسافر سوءاستفاده شود، مثلا برای دارو در صورت داشتن نسخه پزشک معادل مصرف تا شش ماه اجازه ورود دارد. بیشتر از آن گمرک اجازه نمی دهد. همینطور تیم های ورزشی که برای انجام مسابقات از کشور خارج شده و سپس بر می گردند مانند سایر مسافران کالاهای همراه آنها بررسی می شود.
وی در رابطه با تعداد مسافران ورودی و خروجی به کشور طی چهار ماهه نخست سالجاری خاطرنشان کرد: در این بازه زمانی بیشتر از ۱.۲ میلیون مسافر با ۷۴۰۰ پرواز وارد شده اند که ۷۹ درصد رشد نسبت به مدت مشابه سال قبل داشته است ضمن این که بیشتر از یک میلیون و ۱۹۰ هزار مسافر طی ۷۲۰۰ پرواز از کشور خارج شده اند که رشد ۱۸۶ درصدی در مسافران خروجی نسبت به مدت مشابه سال قبل داشته ایم.
مدیرکل گمرک فرودگاه امام در مورد کالای متروکه اظهار داشت: تا قبل از سال ۹۶ مدت زمان ماندگاری کالا در انبارهای ورودی کالا و مرزها در اختیار رئیس دستگاه متولی آن مرز بود که بعضاً بیشتر از یک سال هم امکان توقف کالا وجود داشت اما از سال ۹۶ به بعد که تکانه های ارزی شروع شد برخی صاحبان کالا از ماندگاری کالا در انبارها سوءاستفاده می کردند بنابراین بر مبنای مصوبه شورایعالی امنیت ملی میزان حداکثر ماندگاری کالا در انبارهای عمومی دو ماه اعلام گردید. پس از دو ماه گمرک مکلف به تعرفه و ارزش گذاری کالا و تحویل آن به سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی است. اگر مشکل صاحب کالا طی این دو ماه حل شود می تواند کالا را ترخیص کند در غیر این صورت باید به سازمان تملیکی رجوع و دو و نیم درصد ارزش کالا را پرداخت کند.
به گفته اکبرپور، بعد از ورود مرجع قضایی در ایام اخیر به مبحث کالاهای متروکه در گمرک فرودگاه امام، ۳۸ هزار اظهارنامه کالای متروکه به سازمان اموال تملیکی عرضه شد که این سازمان تابحال ۲۶ هزار اظهارنامه کالای متروکه را تحویل گرفته و ۱۲ هزار اظهارنامه دیگر طی روزهای آتی به انبارهای سازمان تملیکی منتقل خواهد شد. ۲۵۰۰ اظهارنامه متروکه بدون صاحب هم به ستاد اجرایی فرمان امام تحویل داده می شود.


1401/05/25
20:14:35
5.0 / 5
273
تگهای خبر: تولید , دستگاه , سازمان , شورا
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۳
© تمامی حقوق معنوی سایت هم ماشین محفوظ و کپی برداری ممنوع می باشد.
    استفاده از مطالب سایت هم ماشین با ذکر نام و لینک منبع مجاز است.