امروز: ۱۴۰۳/۰۶/۲۱
معاون دادستان كل كشور:

درباره استفاده از مازوت در نیروگاه ها بخشنامه ای صادر نشده است

درباره استفاده از مازوت در نیروگاه ها بخشنامه ای صادر نشده است به گزارش هم ماشین معاون قضایی دادستان کل کشور در حقوق عامه در واکنش به ˮادعای رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص بخشنامه ناظر بر بلامانع بودن استفاده از سوخت مازوت در نیروگاه ها از طرف دادستانی کل کشورˮ، تصریح کرد: بخشنامه ای در این حوزه از جانب معاونت حقوق عامه دادستانی کل صادر نشده است.



به گزارش هم ماشین به نقل از قوه قضاییه، رضا خشنودی اضافه کرد: همینطور برخلاف برخی مطالب خلاف واقع، از نظر دادستانی کل کشور منعی برای بازدید عوامل سازمان حفاظت محیط زیست از نیروگاه ها به منظور رصد میزان و نوع سوخت مورد استفاده در آنها، وجود ندارد.

معاون دادستان کل کشور در امور حقوق عامه ضمن اشاره به معضل آلودگی هوای کلانشهرها بخصوص تهران و ورود دادستانی به این مورد عنوان کرد: باید توجه داشت که آلودگی هوای کلانشهرها همچون تهران دارای علت ها و منابع مختلفی همچون کثرت ترددها، سوخت های غیراستاندارد وسایل نقلیه، سوخت کارخانه ها و نیروگاه ها و... می باشد.

وی ضمن اشاره به تکالیف و وظایف سازمان حفاظت محیط زیست وفق قانون هوای پاک اظهار داشت: قانون هوای پاک، سند استراتژیک سازمان حفاظت محیط زیست می باشد و در این قانون تکالیف و وظایف مشخصی برای سازمان هایی نظیر سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان استاندارد در نظر گرفته شده تا با استفاده از ظرفیت های قانونی و سازمانی خود شرایط را جهت نیل به هوای پاک و رفع آلودگی هوا فراهم سازند.

معاون قضایی دادستان کل کشور در حقوق عامه ضمن اشاره به مبحث نقش سوخت نیروگاه ها در آلودگی هوای تهران و سایر کلانشهرهای کشور اظهار داشت: به جهت ارتباط تنگاتنگ میان معضل آلودگی هوا و ویروس کرونا، ستاد ملی مبارزه با کرونا مصوباتی را در زمینه مقابله با آلودگی هوا دارد که این مصوبات برای همه دستگاه ها لازم الاتباع است و بر این اساس در ستاد مزبور مصوب شده که یک نیروگاه در استان البرز و یک نیروگاه در جنوب تهران با محدودیت و منع مصرف سوخت مازوت مواجه باشند.

خشنودی بیان داشت: برای رفع آلودگی هوا، دستگاههای ذیربط و متولی همچون سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان استاندارد باید قوانین و آئین نامه های مرتبط همچون قانون هوای پاک را به صورت کامل عملیاتی و اجرایی کنند و دستگاه قضایی بر اساس دو دستورالعمل «نظارت و پیگیری حقوق عامه» و «دستورالعمل نحوه مقابله با ترک وظایف قانونی مدیران و کارمندان و جلوگیری از آن» به این مورد توجه ویژه دارد.

وی اظهار داشت: همینطور در خود قانون هوای پاک هم برای آن دسته از مسئولانی که از اجرای بندهای قانونی مربوطه امتناع می ورزند و یا در اجرای وظایف قانونی خود تعلل و کوتاهی می کنند، جرم انگاری صورت گرفته است.

معاون قضایی دادستان کل کشور در حقوق عامه، تصریح کرد: سازمان حفاظت محیط زیست متولی اصلی رصد آلاینده ها می باشد و بخش های حفاظتی آن هم بعنوان ضابط دادگستری در این رابطه وظایف و مسئولیت هایی را علاوه بر وظایف سازمانی واخلاق حرفه ای خود، برعهده دارند.





منبع:

1399/10/15
00:48:54
0.0 / 5
1252
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۴
© تمامی حقوق معنوی سایت هم ماشین محفوظ و کپی برداری ممنوع می باشد.
    استفاده از مطالب سایت هم ماشین با ذکر نام و لینک منبع مجاز است.