افغانستان، ناامن ترین منطقه جنگی دنیا برای كودكان
هم ماشین: صندوق كودكان سازمان ملل متحد (یونیسف) در گزارش اخیر خود اعلام نمود درگیری های 40 ساله در افغانستان تأثیر مخربی بر كودكان داشته و طرفین درگیری ها در انجام وظیفه خود در زمینه محافظت از كودكان در مقابل عواقب آن ناكام مانده اند.
به گزارش هم ماشین به نقل از ایسنا، در گزارشی تحت عنوان "حفظ امید در افغانستان: محافظت از كودكان در مرگبارترین درگیری جهان" آمده است: در ۹ ماهه اول سال ۲۰۱۹ میلادی، بطور متوسط روزانه ۹ كودك در این كشور كشته یا معلول شده اند كه نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۱۸ میلادی رشد ۱۱ درصدی داشته و بیشتر به سبب افزایش حملات انتحاری بمبگذاری و درگیری های زمینی بین نیروهای طرفدار و ضد دولتی است.
بگفته هانریتا فور، مدیر اجرایی یونیسف، حتی با در نظر گرفتن استانداردهای وخیم افغانستان، سال ۲۰۱۹ میلادی را می توان سالی خصوصاً مرگبار برای كودكان دانست.
فور گفت: كودكان، خانواده ها و جوامع آنها هر روز عواقب وحشتناك ناشی از درگیری را متحمل می شوند.
برمبنای اعلام یونیسف، بین سال های ۲۰۰۹ و ۲۰۱۸ میلادی در افغانستان نزدیك به ۶۵۰۰ كودك كشته و حدود ۱۵ هزار نفر دیگر زخمی شدند كه این امر به افغانستان در تبدیل شدن به مرگبارترین منطقه جنگیِ جهان در سال ۲۰۱۸ میلادی كمك كرده است.
علاوه بر تأثیر مستقیم خشونت های ناشی از درگیری ها، زندگی كودكان افغانستانی هم چنین به خاطر تلفیقی از اثرات بلایای طبیعی، فقر و عدم توسعه تحت تأثیر قرار گرفته است.
بر طبق گزارش اخیر یونیسف، ۳.۸ میلیون كودك در افغانستان به كمك های بشردوستانه نیاز دارند، یك دختر از هر سه دختر پیش از ۱۸ سالگی ازدواج می كند، ۳.۷ میلیون كودك در سن مدرسه از تحصیل محروم هستند و ۶۰۰ هزار كودك زیر پنج سال به شدت گرفتار سوء تغذیه هستند.
بنا بر گزارش خبرگزاری شینهوا، یونیسف با همكاری شركای خود، درمان ۲۷۷ هزار كودك مبتلا به سوء تغذیه شدید را بر عهده گرفته اما برای رسیدگی به حدود ۳۰۰ هزار كودك نیازمند دیگر، این برنامه باید به طور چشمگیری افزایش یابد.
منبع: هم ماشین
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب