رئیس مركز مطالعات خبر داد
انتشار 869 پروژه مطالعاتی در سامانه شفافیت شهرداری
به گزارش هم ماشین رئیس مركز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران از انتشار ۸۶۹ پروژه مطالعاتی همراه قرارداد آنها در سامانه شفافیت اطلاع داد.
به گزارش هم ماشین به نقل از ایسنا، محمدحسین بوچانی در نشست خبری امروز دوشنبه در تشریح اقدامات مركز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران اظهار داشت: اگر امروز به ما بگویند ریشه های كج كاركردی مدیریت شهری در كشور چیست؟ به نظر من دو عامل كلیدی را می توان معرفی نمود. در سنوات گذشته ساختارهای اجرایی به حوزه پژوهش در اجرای پروژه ها كم توجهی بسیاری كردند و همین سوژه سبب ایجاد مشكلات ساختار یافته در شهرها شده است.
وی ادامه داد: نمی توان با صرف هزینه كرد به فضای شكوفایی و پایداری توسعه رسید. آفت جدی كه اگر مقرر است دگر دیسی در شهرها اتفاق بیفتد باید رویكرد ما در تمام فعالیت ها تغییر كند و هر پروژه ای منتج از پژوهش اجرایی شود.
بوچانی افزود: نكته دومی كه وجود دارد كم توجهی به نیازهای مردم است. عدم درك روشن از مطالبات شهروندان سبب می شود شهرهای ما با وجود تلاش های شبانه روزی مسیری كه برای توسعه پایدار طی می كند با تاخیر جدی همراه باشد.
وی اشاره كرد: در این شرایط سخت اجتماعی و اقتصادی كشور باید بپذیریم كه اجرای پروژه ها باید با نگاه دقیق به تجربیات دنیا اجرایی شود. بی شك پذیرش انتخاب میان بد و خوب نیست بلكه مطالعه و تحقیق انتخاب بهترین از میان بهترین هاست. برای مثال روزی كه مخازن زباله سر كوچه ها قرار داده شد دنیا به دنبال كاهش تولید زباله بود و در ساختمان ها تفكیك زباله را بعنوان جزئی از پروانه های معماری و شهرسازی خود قرار داده بودند.
رئیس مركز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به شكل گیری مركز مطالعات در سال ۱۳۵۲ اظهار داشت: همین تاریخ به ما یادآوری می كند كه قرار بوده این مركز برای شهر تهران مطالعه و پژوهش انجام دهد. اساسا شما نمی توانید تهران و كلانشهرها را با بخشی نگری اداره كنید. باید نهادها و دستگاه ها در یك جا پژوهش ها و مطالعات خودرا یكپارچه كند.
وی ادامه داد: بر همین مبنا سامانه پژوهشیار شكل گرفته تا نظام یكپارچه پژوهش و تحقیق در شهرداری را شكل بدهد تا بدین سان از موازی كاری جلوگیری نماییم، هزینه ها را كاهش دهیم و افزایش بهره وری را محقق نماییم. بدین سان پروژه ای شروع نخواهد شد مگر كاربست آن مشخص باشد.
بوچانی افزود: امروز پروژه ای به بهره برداری نخواهد رسید مگر بهره بردار آن در روند نظارت نقش داشته باشد. پروژه ای شروع نخواهد شد مگر توجه به محیط حقوقی در آن رعایت شده باشد و همین طور پروژه ای شروع نخواهد شد مگر مبانی و تكالیف حقوقی آن روشن باشد.
وی ادامه داد: در ارتباط با تمركز زدایی از مطالعات كه در این دوره به صورت جد پیگیری می شود شورای پژوهش و نوآوری در ۲۲ منطقه تهران افتتاح شد. البته باید به این نكته توجه داشته باشیم كه قرار نیست معجزه ای عجیب و غریب روی دهد. بلكه در این راه از نیروی انسانی موجود در شهرداری برای مشاورین و محققین كمك خواهیم گرفت. در این راستا مطالعات بسیاری انجام شده كه می توان به مطالعات بررسی فضای سبز شهر تهران اشاره نمود كه با عنایت به محدودیت های منابع آبی در آینده نسبت به گونه های سازگار در شهر تهران مطالعاتی انجام شده است.
رئیس مركز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران با تاكید بر اینكه پشتیبانی از نوآوری در شهر بعنوان یك رویه مورد حمایت مركز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران قرار گرفته است، اظهاركرد: در این راه مركز نوآوری شهری شكل گرفته و ارتباط با استارت آپ ها در آن محقق شده همین طور ایجاد ساختاری برای نظرسنجی مردم به صورت ساختار یافته به صورت جد دنبال می شود تا بدین سان با هزینه ای پایین و زمانی اندك نظرات شهروندان را ستاندن نماییم.
وی در بخش دیگری از صحبت های خود به برگزاری یازدهمین جشنواره پژوهش و نوآوری در مدیریت شهری و همین طور برگزاری ششمین جشنواره پژوهش و آموزش در مدیریت شهری و روستایی با همكاری سازمان شهرداری ها و دهیاری های كشور اشاره نمود و اضافه كرد: جشنواره پژوهش و نوآوری در یازدهمین سال خود با بهره گیری از ایده خوبی كه در ۱۱ دوره قبل شكل گرفت امروز دنبال می شود و روز ۲۳ آذر در محل سالن همایش های برج میلاد این جشنواره انجام خواهد شد. تا كنون ۳۸۰۷ رویداد در پنج محور در چارچوب این جشنواره به ثبت رسیده است.
بوچانی افزود: برای نخستین بار ششمین جشنواره وزارت كشور با جشنواره پژوهش و نوآوری تركیب شده و توانستیم با تلفیق این دو جشنواره آثار رسیده را توسط ۸۰ داور از بهترین اساتید دانشگاهی مورد داوری قرار دهیم. بی شك نوآوری شهری یكی از روش های كم نظیر برای حل مسائل شهری است كه در این جشنواره مورد تاكید قرار گرفته است.
وی در تشریح تفاوت این دوره از جشنواره با دوره های گذشته اظهار داشت: در جشنواره های قبلی پنل های تخصصی توسط اساتید دانشگاهی ارائه می شد اما برای نخستین بار در این دوره هر پنل توسط برنده ها ارائه می شود.
رئیس مركز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران در تشریح روند كاربست پروژه های مطالعاتی اظهار داشت: مهمترین خروجی جشنواره ها مدیریت دانش است. جشنواره ها به مدیریت دانش كمك می كنند و حل مسائل شهری را بوسیله دانش امكان پذیر می كنند. باور ما این است كه هیچ پروژه ای نباید شروع شود مگر با پیوست مطالعاتی اما متاسفانه در گذشته مطالعات در پروژه های شهر تهران و سایر شهرها تنها زینت بخش آنها بوده است.
وی درباب اهداف این رویداد علمی نیز اظهار داشت: شناسایی، تبادل و ترویج روش های علمی، خلاقانه و نوآورانه حل مسائل شهری، شبكه سازی و ارتباط با اندیشمندان، نخبگان شهری و جامعه دانشگاهی و همین طور تكمیل و عملیاتی نمودن اجزای زنجیره علم و نوآوری شهری از اهداف این رویداد علمی بوده است.
بوچانی افزود: آثار ارسالی به این جشنواره در چارچوب های كتاب، مقاله، نوآوری، پایان نامه، طرح پژوهشی در محورهایی همچون شهرسازی و معماری، خدمات شهری، مالی و اقتصاد شهری، حمل و نقل ترافیك، اجتماعی و فرهنگی، ایمنی و بحران، فنی عمرانی، میراث طبیعی تهران، مدیریت منابع انسانی و... ارسال شده است.
رئیس مركز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران درباب انجام مطالعات در اجرا و تغییر طرح ترافیك شهر تهران، اظهار داشت: البته كه هنوز مركز مطالعات، كانون مطالعات در شهر تهران نیست. در ارتباط با سوژه طرح ترافیك ۲۰ جلد مطالعه توسط مهندس مشاور حرفه ای در بیشتر از یك سال زمان انجام شده و مطالعات تغییر محدوده طرح ترافیك در این مركز موجود است اما درباب نتیجه باید برآیندها را مورد توجه قرار دهیم. هر تغییر نگاهی با خود مجموعه ای از دیدگاه ها را به همراه دارد. همین طور در یك سال و نیم از اجرای طرح ترافیك جدید با انجام نظرسنجی هایی در این خصوص در حال انجام كار هستیم.
وی در بخش دیگری از صحبت های خود به قرار دادن ۸۶۹ مورد مطالعه انجام شده در مجموعه شهرداری تهران همراه با قراردادهای آنها در سامانه شفافیت اشاره نمود و اضافه كرد: با عنایت به اینكه این مطالعات از محل بودجه عمومی انجام شده در معرض دید عموم نیز گذاشته شد تا برای همگان قابل دسترس باشد.
بوچانی درباب انجام مطالعات طرح جامع پسماند شهر تهران نیز اظهار داشت: تصور می نماییم ظرف هشت ماه آینده كل نتایج مطالعات در این عرصه تكمیل شود اما در مطالعات این طرح بر خلاف آنچه كه تا كنون درباب سرانه تولید پسماند در تهران عنوان می شد كه رقم هایی بین ۸۰۰ گرم تا ۱.۵ كیلو بود باید عنوان نماییم كه در فاز اول مطالعات این طرح نشان داد كه سرانه تولید پسماند در تهران نزدیك به ۵۰۰ گرم است. همین طور سهم پسماند خشك و تر در هنگام جمع آوری درب منازل ۶۴ درصد پسماند تر و ۲۸ درصد پسماند خشك بوده، این جابجایی اعداد نشان از ضرورت مطالعات در حوزه های مختلف همچون پسماند دارد. همین طور این تحقیقات نشان می دهد غریب به ۱۰۰۰ میلیارد تومان فیش پسماند صادر شده كه مردم آنرا پرداخت نكرده اند و برای وصول آن باید ساز و كاری تدبیر شود.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب