امروز: ۱۴۰۳/۰۱/۳۱
مدیركل بنیاد مسكن خوزستان:

۵۴ روستای خوزستان در حریم بستر رودخانه قرار دارند، ضرورت جابجایی

۵۴ روستای خوزستان در حریم بستر رودخانه قرار دارند، ضرورت جابجایی هم ماشین: اهواز ـ مدیركل بنیاد مسكن خوزستان اظهار داشت: ۵۴ روستای استان در حریم بستر رودخانه قرار دارند كه یا باید جابجا شوند و یا استواری های لازم برای آنها تهیه شود.



به گزارش هم ماشین به نقل از مهر، مسعود انصاریان عصر امروز سه شنبه در جمع خبرنگاران اظهار نمود: بنیاد مسكن ۲۱ فرروردین سال ۵۸ به فرمان امام راحل تأسیس شد در حالیكه انقلاب ۲۲ بهمن ۵۷ به پیروزی رسید؛ بنیاد مسكن جزو نخستین نهادهای انقلابی تأسیس شده است.
وی اضافه كرد: بنیاد كار خودرا با ساخت مسكن و كمك به محرومان آغاز كرد و واگذاری زمین، صدور اسناد مالكیتی و اجرای طرح هادی با همكاری سازمان های ذیربط در تأمین زیرساخت های آب، برق، گاز و راه باز از دیگر وظایف این بنیاد است.
مدیركل بنیاد مسكن خوزستان خاطرنشان كرد: بنیاد مسكن بعنوان یك بازوی قوی در كنار دولت برای ورود به بحران ها و بازسازی های مختلف است؛ بنیاد در بازسازی مناطق زلزله زده و حتی دوران بازسازی پس از جنگ حضور داشت.
انصاریان با اشاره به بازسازی ۵۵ هزار واحد مسكونی در سطح روستاهای خوزستان طی دوران بازسازی پس از جنگ افزود: در سرشماری عمومی نفوس مسكن سال ۱۳۵۵ خوزستان درصد كمی از روستاهای خوزستان دارای آب، برق، راه و یا مسكن مناسب بودند و اصلا قابل مقایسه با زمان فعلی نیست؛ كارهای بسیار عظیمی انجام شده هرچند كه آنها را كافی نمی دانیم و باید كار بیشتری صورت گیرد.
وی با اشاره به اینكه هدف و برنامه بنیاد مسكن توسعه فعالیت ها و خدمات رسانی بیشتر به روستاها است، اظهار داشت: از چهار هزار و ۱۵۳ روستای استان طی این سال ها برای دو هزار و ۷۳ روستای بالای ۲۰ خانوار طرح هادی مصوب كردیم.
مدیركل بنیاد مسكن خوزستان با اشاره به تهیه طرح هادی برای ۱۰۷ روستای زیر ۲۰ خانوار افزود: بازبینی طرح ها و تهیه طرح برای روستاهای زیر ۲۰ خانوار همچون كارهای در دست اقدام این بنیاد است چون روستاهای دارای طرح هادی در فهرست تأمین اعتبار بودجه قرار می گیرند.
انصاریان عنوان كرد: تابحال برای بهسازی یك هزار و ۲۴۳ روستا كه عموما روستاهای بزرگ استان هستند برنامه ریزی و با اجرای طرح ۶۰ تا ۷۰ درصد از هر روستا را بهسازی كرده ایم.
انجام عملیات بهسازی در ۱۲۹ روستا
وی با اشاره به اتمام بهسازی ۱۲۹ روستا تصریح كرد: عدم تأمین اعتبارات سبب شده كه اجرای طرح هادی در بعضی روستاها به ۱۰۰ درصد نرسد؛ باید هشت درصد اعتبارات عمرانی هر شهرستان به كار بهسازی روستاها اختصاص پیدا كند كه بعضی از شهرستان ها طی سال های اخیر هشت درصد را تخصیص ندادند، البته شهرستان هایی هم داریم كه بیشتر از این درصد تخصیص داده اند.
مدیركل بنیاد مسكن خوزستان اظهار داشت: دو ماه و نیم است كه گرفتار جلوگیری از سیل بودیم و برخی از ماشین آلات از روستاها خارج و به حاشیه رودخانه ها اعزام شده تا جلوی آبگیری گرفته شود و پس از عبور این بحران روند كمك رسانی به روستاها برای بازسازی و بهسازی ادامه پیدا می كند.
انصاریان با اشاره به اینكه برآورد و تخمین واحدهای مسكونی موجود در روستاهای استان ۲۵۰ هزار نفر است، خاطرنشان كرد: واگذاری یا صدور اسناد مالكیت واحدهای مسكونی روستایی یكی دیگر از وظایف این نهاد است كه با همكاری اداره كل ثبت اسناد و املاك اجرا می شود؛ از حدود ۲۱۰ هزار واحد مسكونی روستایی موجود در روستاهای بالای ۲۰ خانوار در سطح خوزستان حدود ۱۶۶ هزار و ۴۵۴ فقره صادر كردیم.
وی با اشاره به اینكه یكی از مزایای طرح هادی امكان صدور سند مالكیت روستایی است، افزود: بالای ۵۰ درصد از روستاهای استان یا طرح هادی آنها اجرا شده و یا در دست اجراست.
مدیركل بنیاد مسكن خوزستان با اشاره به واگذاری ۹ هزار و ۵۱۲ قطعه زمین به روستاییان اظهار نمود: در بخش بازسازی مسكن روستایی و وام های اعطایی باز از این ۲۱۰ هزار واحد مسكونی حدود ۸۷ هزار واحد مسكونی را تشكیل پرونده معرفی به بانك ها انجام دادیم كه ۷۰ هزار واحد انعقاد قرارداد شده، ۶۰ هزار واحد تمام شده و هفت هزار تا هم در دست اجرا است.
انصاریان تصریح كرد: امسال سهمیه خوزستان هشت هزار و ۵۰۰ فقره وام است كه مبلغ آن از ۱۸ میلیون به ۲۵ میلون تومان به ازای هر واحد افزایش پیدا كرده كه با كارمزد ۵ درصد در اختیار متقاضیان قرار می گیرد.
وی با اشاره اینكه ۶۷ خانوار دارای دو معلول در سطح روستاهای استان با كمك بهزیستی شناسایی شده اظهار نمود: ساخت ۴۶ واحد تمام شده كه ۱۸ میلیون وام بلاعوض از بنیاد جانبازان و بهزیستی دریافت كردند؛ علاوه بر ۲۵ میلیون تومان وامی كه از ما گرفتند.
ساخت ۱۲۱۶ واحد مسكونی در حوزه مسكن شهری خوزستان
مدیركل بنیاد مسكن خوزستان خبر داد: در حوزه مسكن شهری از ابتدا تا به امروز هشت هزار و ۸۱۹ واحد مسكونی را در سطح شهرهای استان ساخته حالا هم ۲۹۵ واحد در دست اجرا داریم. همین طور برای مسكن محرومان یك هزار و ۲۱۶ واحد توسط بنیاد مسكن ساخته و الان هم ۴۰ واحد در دست كار است.
انصاریان با اشاره به اینكه ساخت مسكن مهر شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر باز برعهده بنیاد مسكن می باشد، بیان كرد: در ۴۲ شهر خوزستان ۱۴ هزار و ۵۴۷ سهمیه داشتیم كه از این میزان ۱۲ هزار و ۸۵۴ واحد به اتمام رسیده و تحویل داده شده است.
وی عنوان كرد: در زمینه تهیه طرح هادی برای روستاهایی كه دارای پتانسیل گردشگری هستند، برمبنای تفاهمنامه ای كه با میراث فرهنگی و گردشگری داریم در استان خوزستان هفت روستای پامنار دزفول، اسلام آباد دزفول، رباط باغملك، دهلاویه دشت آزادگان، سربازار چلو اندیكا، شیخ خماط چغازنبیل شوش، خائیز بهبهان مصوب شده است؛ طرح برای این روستاها در حال تدوین است كه با اعتبارات خاص و ویژه از مركز می گیریم و با همكاری میراث فرهنگی و گردشگری طرح هادی در این روستاها اجرا می شود.
مدیركل بنیاد مسكن خوزستان با اشاره به اینكه تأمین زیرساخت ها بعنوان شرط اولیه جذب توریست بیشتر در استان است، اظهار نمود: برای ساخت خانه مسافر در این روستاهای گردشگری منتخب به افراد علاقمند تسهیلات نمایش می دهیم.
انصاریان با اشاره به اینكه طبق قانون متولی تهیه طرح های هادی بنیاد مسكن انقلاب است، افزود: در استان خوزستان آن طور كه باید روستای تاریخی و بافت باارزش نداریم ولی در استان های دیگر یزد، مازندران، ایلام، قزوین، آذربایجان، كرمان و فارس بافت ثمین چند هزار ساله بسیاری وجود دارد.
وی با اشاره به كارهای خوب انجام شده در بعضی روستاهای واجد شرایط گردشگری اضافه كرد: مثلا در روستای معاف پارك گردشگری ساحلی ساخته شده كه مردم آبادان و خرمشهر آخر هفته برای تفریح به این روستا می روند و موجب اشتغالزایی برای روستاییان شده است.
بهسازی ۱۰۱ روستا در آبادان و خرمشهر با كمك منطقه آزاد اروند
مدیركل بنیاد مسكن خوزستان خبر داد: برمبنای انعقاد تفاهمنامه با سازمان منطقه آزاد اروند كارهای عمرانی همچون زیرسازی، آسفالت، جدول و بهسازی برای ۱۰۱ روستای آبادان و خرمشهر اجرا و نزدیك ۶۰ تا ۷۰ درصد آنها به صورت كامل انجام شده است.
انصاریان با اشاره به راه اندازی ۶ زمین ورزشی در روستاها عنوان كرد: برای نخستین بار در كشور برای دو روستا شبكه جمع آوری و تصفیه فاضلاب را انجام دادیم؛ آلبوناعی تمام شده و روستای مسلاوی باز با ۸۰ درصد در حال اجراست كه آب خروجی از سیستم های تصفیه باز برمبنای آزمایشات برای كشاورزی قابل استفاده می باشد.
وی با اشاره به توزیع قیر یارانه ای در روستاها اظهار داشت: تا سال قبل حدود ۴ و نیم میلیون مترمربع را در سطح روستاها آسفالت كردیم كه ۴۲۹ روستا بهره مند شدند.
مدیركل بنیاد مسكن خوزستان با اشاره به توزیع ۵۲ هزار و ۴۶۵ تُن قیر طی چند سال اخیر افزود: همین طور چهار هزار تُن قیر برای ۶۸ روستا را باز امسال داشتیم.
انصاریان اظهار نمود: با دهیاری ها و مدیركل امور روستایی استانداری جلسات متعددی برای توسعه همكاری داریم چون در وضعیت فعلی با این منابع مالی محدود نیازمند هم افزایی دستگاه های متولی هستیم.
وی با اشاره به اینكه در تمام حوضه های آبریز خوزستان مشكل سیلاب را داریم، اظهار داشت: تعداد واحدهای لطمه دیده در سیل اخیر ۱۹۲ واحد مسكونی در حدود ۱۸ روستای ۶ شهرستان است؛ ۳۲ واحد نیاز به بازسازی كامل دارند و ۱۶۰ واحد باز تعمیری هستند.
مدیركل بنیاد مسكن خوزستان افزود: برآورد اعتباری برای این واحدها حدود دو میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان نیاز است كه این نیاز به دفتر مركزی و استانداری منعكس شده و در حال تأمین اعتبار هستیم؛ همین طور آمادگی تشكیل پرونده مردم ساكن در این واحدها برای دریافت تسهیلات و كمك بلاعوض را داریم.
۵۴ روستای خوزستان در حریم بستر رودخانه قرار دارند
انصاریان خبر داد: نامه ای بتازگی به استاندار دادیم كه ۵۴ روستا در سطح استان خوزستان در حریم بستر رودخانه قرار دارند كه یا باید جابجا شوند و یا استواری های لازم برای آنها تهیه شود؛ یكی از آنها دراویزه در شهرستان باوی هست كه وضعیت فوق العاده خطرناك دارد و برخی از واحدها تخلیه شده است.
وی افزود: روستای ام الحجار و ام الغزلان را در بخش دارخوین داریم كه باید دیوار ساحلی اجرا شود.
مدیركل بنیاد مسكن خوزستان اظهار داشت: بعضی از روستاها كه عموما كشاورزی و دامدادری و در عین حال بزرگ هستند و جابجایی آنها به این سادگی نیست و هزاران میلیارد اعتبار نیاز دارند و این اعلام خطر را كردیم و آمادگی داریم در حد خودمان كمك نماییم ولی نیاز به عزم ملی دارند.
انصاریان تصریح كرد: برمبنای نقشه های دریافتی از امور آب این روستاها نیاز به مطالعه درباب موقعیت، توان تولیدی، تاریخ سكونت و شاخص های مشابه دارند تا تعیین تكلیف شوند كه اگر در آینده سیل یا آبی آمد با بارندگی زیاد گرفتار لطمه نشوند.
وی با اشاره به اینكه بنیاد مسكن به صورت ۱۰۰ درصدی در امتداد وظایف خود برای جابجایی و یا استواری سازی این روستاها آمادگی دارد، خاطرنشان كرد: اثرات جانبی برای جابجایی روستا باید از قبل مورد بررسی قرار بگیرد و در عین حال دستگاه های بسیاری باید پای كار بیایند و زیرساخت های دیگر مثل برق، آب، گاز، تلفن، مدرسه و راه آنها باز باید فراهم گردد.
مدیركل بنیاد مسكن خوزستان با اشاره به اینكه واحدهای مسكونی كه در حریم بستر رودخانه باشند از وام بهره مند نمی شوند، اظهار داشت: پنج سال پیش این حریم و بستر مصوب و ابلاغ گردیده كه تا امروز به اهالی روستاهای در حریم وام ندادیم و موارد را به صورت حضوری و مكتوب به جهاد، سازمان ها و مسئولان ذیربط اعلام كردیم و سوابق تمام مكاتبات موجود است.
وی در ادامه سخنان خود با اشاره عدم لایروبی رودخانه، تغییر مسیر رودخانه و عدم پایش سیل بندها را دلیلهای اصلی با مشكل مواجه شدن در سیلاب اخیر خوزستان دانست و اظهار داشت: ترمیم و نگهداری از سیل بندها طی سال های اخیر انجام نشده و همین طور در یكی از روستاها سیل بند را تسطیح و برنجكاری كرده بودند؛ حتی برخی نقاط پیش از بارندگی سیل بند را شكافته بودند و وقتی نفوذ انجام شده باشد با بارندگی شدید بست آن سیل بند سخت می شود.
وی اظهار نمود: پیش از آبگیری سد كارون سه روستاهای زیادی بودند كه بزرگترین آنها باجول بود و خود بنیاد مسكن با كمك فرماندار وقت ایذه ۵۳ روستا را جابجا كردیم و كسی هم متوجه نشد.
مدیركل بنیاد مسكن خوزستان اضافه كرد: آن موقع دهدز روستا بود و زمین كنارش را از منابع طبیعی تحویل و پس از تفكیك به این خانوارها تحویل دادیم؛ آن زمان مبلغ وام بنیاد ۲۴۰ هزار تومان بود.
انصاریان بیان كرد: اهالی روستاهایی كه حالا در حوزه شهرستان ایذه با بارج جابجا می شوند خودشان حاضر به جابجایی روستا نیستند.
وی عنوان كرد: در اهواز باز پهنه خطر در منبع آب داریم كه سال ۸۳ با كمك استانداری وقت ۲۲۴ واحد مسكونی در سپیدار ساختیم كه پس از تحویل خانه ها آنرا تخریب و به فضای سبز تبدیل نماییم چون از لحاظ زمین سازی اصلا قابل ساخت و ساز نیست.
مدیركل بنیاد مسكن خوزستان درانتها اظهار داشت: در اطراف اهواز سكونتگاه های غیررسمی وجود دارد كه در محدوده شهر قرار دارند كه با نظر وزیر مسكن و شهرسازی و تقاضاهای استاندار هفته پیش جلسه ای را با مركز داشتیم برای همین بافت های فرسوده كه بنیاد مسكن ورود كند.

1397/11/24
16:54:48
5.0 / 5
4900
تگهای خبر: آب , اشتغال , توریست , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۵
© تمامی حقوق معنوی سایت هم ماشین محفوظ و کپی برداری ممنوع می باشد.
    استفاده از مطالب سایت هم ماشین با ذکر نام و لینک منبع مجاز است.