امروز: ۱۴۰۳/۰۶/۲۹

ایران واردات مكمل های آمریكایی را ممنوع كرد

ایران واردات مكمل های آمریكایی را ممنوع كرد هم ماشین: مدیركل اداره فرآورده های طبیعی، سنتی و مكمل سازمان غذا و دارو ضمن تشریح وضعیت بازار مكمل ها در كشور، از ممنوعیت ورود مكمل های تغذیه ای آمریكایی به كشور اطلاع داد.



به گزارش هم ماشین به نقل از ایسنا، دكتر مهناز خانوی در نشست خبری كه در سازمان غذا و دارو برگزارشد با اشاره به اینكه یكی از گروه های هدف مكمل های ورزشی، جوانان هستند، اظهار داشت: در حوزه فراورده ها و مكمل های داخلی، سازمان غذا و دارو از زمان تاسیس كارخانه تولید و یا واردات ماده اولیه، تهیه فرمولاسیون و عرضه نظارت هایش را انجام می دهد. خوشبختانه اغلب مكمل های تولید داخل در كشور با بالاترین كیفیت و قابل رقابت با نوع خارجی بوده و بطور قطع چیزی از فراورده های مشابه خارجی كم ندارند.

وی از طریق اندازی واحدی به نام نظارت فنی در سازمان غذا و دارو اطلاع داد و اظهار داشت: این واحد نظارت هایش را با استفاده از نمونه برداری از سطح عرضه انجام می دهد. همینطور روی لیبلینگ، موارد درج شده بر روی مكمل و تطابق آنها با آنچه كه در مجوز آمده است، انجام می گردد.

خانوی تصریح كرد: چنانچه فراورده تولید داخلی در این حوزه داشته باشیم كه از نظر كیفیت و كمیت مناسب باشد، مجوز ورود فراورده مشابه آن به را به صورت واردات نخواهیم داد. هم اكنون ۴۰ فراورده داریم و از آنجائیكه تولید داخل شان از نظر كیفت و كمیت بالا است، اجازه واردات ندارند و بزودی ۲۰ فراروده دیگر به این لیست اضافه می گردد.

وی از ممنوعیت ورود كلیه فراوردههای مكمل های تغذیه ای آمریكایی به كشور اطلاع داد و اظهار داشت: از یك شنبه هفته گذشته واردات كلیه فراورده های مكمل كه در كشور آمریكا تولید می شوند، به كشور ممنوع شده است. ازاین رو از این پس این فراوردهها دیگر در ایران قابل ثبت نیستند و فراورده هایی كه پیش از این ثبت شده و مجوز ورود دارند فقط تا آخر سال ۹۷ به آنها اجازه واردات میدهیم. باید توجه كرد كه كل فراورده هایی كه از آمریكا وارد كشور می شوند در حوزه مكمل های تغذیهای حدود ۳۰۰ فراورده از ۳۰ شركت بودند. با بررسیهای انجام شده مشخص شده این فراوردهها در اروپا هم تولید می شوند و بعضی از آنها جزو فراورده های تولید داخلی هم هستند. ازاین رو آنهایی كه تولید داخلی دارند، وارد لیست ۴۰ تایی شدند و سایر مكمل ها هم از منابع اروپایی تامین خواهند شد.

خانوی درباره میزان مصرف مكمل در كشور اظهار داشت: از نظر عددی میزان مصرف مكمل های تولید داخل دركشور حدود ۶۰ درصد است كه مردم قیمتی كمتر از ۲۰ درصد هزینه مشابه خارجی شان را میپردازند. یعنی مردم ۶۰ درصد مصرف مكمل شان را با كمتر از ۲۰ درصد هزینه تامین می كنند. امیدواریم این میزان در كشور افزایش یابد.

وی با اشاره به مصرف مكمل های ورزشی كه در فضاهایی خارج از فضاهای استاندارد تولید میشوند و یا به صورت قاچاق وارد می شوند، اظهار داشت: متاسفانه این فراورده ها در فضاهای كارگاهی و زیرپلهها تولید می شوند، اما در بسته بندی های بسیار شكیل در سطح عرضه، توزیع می شوند. البته ما تا حدی می توانیم با نظارت در سطح عرضه، آنها را كنترل نماییم، اما كار اصلی برعهده مردم است. مردم باید حتما بر برچسبهای زرد رنگی كه روی مكمل های خارجی نصب می شوند، دقت كنند و بدانند اگر مكملی برچسب اصالت ندارد، نباید آن را مصرف كنند. متاسفانه این فراورده ها را گاها در باشگاه های ورزش می فروشند، اما باید بدانیم این فراورده ها حاوی تركیبات مضر بوده و صدمه زا هستند.

وی با اشاره به اینكه گروه مخاطب این مكمل ها، گروه جوان و آینده ساز كشور است، اضافه كرد: مكمل های ورزشی مجاز در داروخانه ها وجود دارند. ازاین رو تهیه و تامین مكمل ها باید با استفاده از داروخانه صورت گیرد. باید توجه كرد كه فراورده های فاقد مجوز به هیچ عنوان مصرف نشوند، سازمان غذا و دارو با خیلی از نهادهای در رابطه با این حوزه همكاری دارد و امكان شناسایی این فراورده ها وجود خواهد داشت. باید بدانیم حتی ممكن است در خیلی از موارد، مكمل تقلبی نباشد، اما در شرایط غیرمجاز نگهداری می گردد. در اینصورت این مكمل در بهترین حالت بی اثر است. اما گاهی تبدیل به تركیبات مضری شده كه می تواند آسیبزا باشد.

خانوی با اشاره به اینكه طبق برنامه های سازمان غذا و دارو فراورده های تولید داخل هم برچسب گذاری می شوند، اظهار داشت: هم اكنون فراورده های تولید داخل دارای سیب سبز سلامت و كد ۱۶ رقمی هستند.

وی در پاسخ به سوالی درباره امكان فروش مكمل های خارجی بدون برچسب اصالت اظهار داشت: فراورده و مكمل خارجی بدون برچسب طبق قانون نباید در داروخانه وجود داشته باشد؛ زیرا قاچاق است و اگر چنین محصولی در داروخانه دیده شود، آن داروخانه باید پاسخگو باشد.

وی درباره نظارت بر فروش مكملها در باشگاه ها و فروشگاه های ورزشی اظهار داشت: وزارت بهداشت در حیطه داروخانه ها می تواند به تنهایی وارد شود. اما در صنوف دیگر نمیتواند به صورت واحد ورود داشته باشد مگر اینكه با صنف مربوطه همكاری داشته باشد. وزارت بهداشت اعلام نموده چنانچه فروش مكمل های ورزشی در محل های غیر مجاز باشد، باید طبق قانون صورت بگیرد و سازمان تعزیرات ورود كرده و با كمك صنف، برخورد می كند.
وی تصریح كرد: در چرخه توزیع مكمل های تغذیه ای ورزشی و غیره به هیچ عنوان فروشگاه ورزشی، باشگاه و یا عطاری دیده نشده و شركت پخش كننده فقط باید این محصولات را به داروخانه ها بفروشد؛ در غیر این صورت اقدامی غیرقانونی انجام داده است.
خانوی در پاسخ به سوال ایسنا درباره میزان قاچاق در حوزه مكمل ها اظهار داشت: برآورد تخمینی ما از مجموع اطلاعات سازمان غذا و دارو و اتحادیه واردكنندگان این فراوردهها این است كه حدود ۱۲ درصد از نسبت واردات این فراورده ها از سطح عرضه بعنوان فرآورده قاچاق است، البته این آمار رسمی نیست.
وی اضافه كرد: در سال قبل سازمان غذا و دارو به ارزش ۶ میلیارد تومان فراورده قاچاق اعم از فراورده های مكمل و یا فراورده های گیاهی را در سطح عرضه جمع آوری كرد. باید توجه كرد كه حجم ریالی بازار مكمل ها ۱۳۰۰ میلیارد ریال است كه از این میان ۵۰۰ تا ۶۰۰ میلیاردش تولید داخل است.
خانوی در پاسخ به سوالی درباره پوشش بیمه ای مكمل های بیماران اظهار داشت: پوشش بیمه ای برای فراورده ای اعمال می گردد كه در لیست داروهای رسمی كشور قرار داشته باشد. كمیته ای در سازمان غذا و دارو وجود دارد كه از نظر هزینه - اثر بخشی بررسی می كند و اگر نیاز باشد آن را به فهرست دارویی كشور وارد می نماید. تا كنون هیچ مكملی در لیست دارویی كشور وارد نشده، زیرا مكمل ها به بهبود كمك می كنند. برای پیشگیری، درمان و تشخیص بیماری مكملی نداریم. ازاین رو نمی توان انتظاری برای بیمه شدن آن داشت.
به گزارش هم ماشین به نقل از ایسنا، در بخش دیگری از این نشست دكتر هدایت حسینی - رییس انستیتو تحقیقات تغذیه ای كشور با اشاره به برگزاری ششمین همایش مكمل های غذایی ایران اظهار داشت: این همایش با هدف تولید بستری مناسب برای اطلاع از آخرین دستاوردهای علمی دراین حوزه برگزار می گردد. با عنایت به لزوم سلامت مكمل ها و با عنایت به افزایش سرانه مصرف آنها كه تحت تاثیر عواملی چون تغییر سبك زندگی، تغییر عادات زندگی، پیشگیری از بیماری هایی غیرواگیر كه ۷۵ درصد بار بیماری ها را به خود اختصاص می دهد و... بوده ست، این همایش را برگزار میكنیم.
وی با اشاره به اینكه مبحث همایش امسال كنترل كیفیت و پایش كارایی مكمل های غذایی است، اظهار داشت: محورهای این همایش شامل نظارت بر مقررات كنترل كیفی مكمل ها، راههای بهبود كیفیت، راههای جدید و كم هزینه كنترل كیفیت مكمل ها، اصول و مبانی منطقی مصرف مكمل ها، تداخلات دارویی و غذایی در مكمل ها و پایش سلامت مكمل ها در چرخه توزیع، تولید و مصرف است. در كنار آن یك سمپوزیم بعنوان پایش سلامت مكمل ها هم برگزار میشود و مباحثی در مورد دوپینگ و سوء مصرف مكمل ها عرضه خواهد شد.
حسینی با اشاره به اینكه یكی از معضلات در حوزه مكمل های ورزشی بحث قاچاق آنها است، اظهار داشت: این مورد می تواند به سلامت مصرف كنندگان صدمه برساند. امیدواریم بتوانیم طی این همایش راه حلی برای پیشگیری از این مورد عرضه دهیم.
وی در پاسخ به سوالی در باره مكمل های سنتی مانند سبوس و سلامت آنها اظهار داشت: بطور قطع در حوزه مكمل ها آنچه كه مجوز سازمان غذا و دارو را ندارد، مورد تایید نیست. باید توجه كرد بعنوان مثال درباره سبوس اگر این فراورده به صورت خام استفاده گردد ضررش بیش از زمانی است كه آن را مصرف نكنیم. چون كه سبوس حتما باید تخمیر شده وفراوری شده مصرف شود. ازاین رو هر مكمل غذایی كه تحت نظارت وزارت بهداشت باشد، تایید شده است. البته امروزه در صنایع غذایی و نان سفارش به مصرف سبوس می گردد زیرا دو عامل كاهش تحركت وكاهش میزان فیبر مصرفی در این سال ها بوجود آمده و سبوس فراوری شده جایگزین خوبی برای فیبر است.



1397/02/26
15:56:39
5.0 / 5
5042
تگهای خبر: تولید , سازمان , شركت , كیفیت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۳
© تمامی حقوق معنوی سایت هم ماشین محفوظ و کپی برداری ممنوع می باشد.
    استفاده از مطالب سایت هم ماشین با ذکر نام و لینک منبع مجاز است.