امروز: ۱۴۰۳/۰۷/۱۹
معاون محیط زیست طبیعی سازمان محیط زیست:

برنامه مدیریت زیست بومی تالاب آق گل ملایر تدوین می گردد

برنامه مدیریت زیست بومی تالاب آق گل ملایر تدوین می گردد هم ماشین: معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست از تدوین برنامه مدیریت زیست بومی تالاب ˮآق گلˮ ملایر و تامین بودجه این برنامه اطلاع داد.


به گزارش هم ماشین به نقل از ایسنا، حمید ظهرابی ضمن اعلام این خبر در حاشیه بازدید از تالاب "آق گل"، اظهار داشت: این برنامه باید اجرایی و غنی باشد و برای همه دستگاه ها همچون وزارت نیرو، جهاد كشاورزی و... افق مشخصی پیش بینی كرده باشد تابتوانیم نتیجه اش را پایش نماییم.
وی بر اصلاح الگوی كشت و آبیاری در حاشیه تالاب آق گل تصریح كرد و اظهار داشت: باید حق آبه تالاب از جانب وزارت نیرو تامین گردد. احیای تالاب فصلی آق گل باعث جلوگیری از ریزگرد، تولید روحیه مردمی و احیای زیستگاه آبی پرندگان مهاجر می گردد و دو استان مركزی و همدان باید در تدوین برنامه مدیریت زیست بومی تالاب آق گل مشاركت كنند و متخصصان را در تدوین این برنامه به كار بگیرند.
وی خواهان بهبود انسجام استانی در مسئله تالاب آق گل شد و اضافه كرد: همزمان با تدوین و اجرای برنامه، جلوگیری از برداشت غیر مجاز، اصلاح مسیر رودخانه و بستن زه كش ها می تواند برای حفظ آب در تالاب مفید واقع شود.
گفتنی است در جریان این بازدید مدیركل حفاظت محیط زیست استان مركزی، سرپرست اداره كل حفاظت محیط زیست استان همدان، مسئول محیط زیست آب منطقه ای استان های همدان و مركزی، معاون آب منطقه ای استان مركزی و مدیر طرح تالاب های كشور حضور داشتند كه در مورد راهكارهای احیای تالاب آق گل به بحث و بررسی پرداختند.
بر اساس روابط عمومی اداره كل حفاظت محیط زیست استان همدان، تالاب اق گل در جنوب شرقی روستای اسلام آباد از توابع شهرستان ملایر و روستای توتل در كنار كوه كت در مرز استان های همدان و مركزی با وسعتی افزون بر ۸۳۰ هكتار یكی از تالاب های مهم كشور و بزرگترین تالاب طبیعی استان همدان است و در لیست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. آق گل با عنایت به بافت و ضخامت تشكیلات زمین شناسی آن دارای قدمتی چهل هزارساله است و در زمره مناطق شكار ممنوع به حساب می آید. این تالاب یكی از زیستگاه های مهم پرندگان وحشی و مهاجر مانند فلامینگو، قو، غاز خاكستری، تنجه، اردك مرمری، اردك سرسبز، مرغ سقا، لك لك و حواصیل بشمار می رود. این تالاب به علت برداشت های بی رویه از منابع آب زیر زمینی اطراف، تبدیل اراضی تالاب به زمین های زراعی، كشت محصولات پر آب بر، خشكسالی، عدم تخصیص حق آب اكولوژیكی از سال ۸۸ به بعد، زه كشی و برداشت بیش از اندازه آب از تالاب و همینطور نبودن بارش های مناسب در سال گذشته، به صورت كامل خشك شده است.



1397/02/07
19:56:33
5.0 / 5
5344
تگهای خبر: آب , سازمان , محیط زیست
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۱
© تمامی حقوق معنوی سایت هم ماشین محفوظ و کپی برداری ممنوع می باشد.
    استفاده از مطالب سایت هم ماشین با ذکر نام و لینک منبع مجاز است.