امروز: ۱۴۰۳/۰۲/۰۱

پاسخ به چند سوال درباره ستاد هماهنگی و پیگیری مناسب سازی کشور

پاسخ به چند سوال درباره ستاد هماهنگی و پیگیری مناسب سازی کشور به گزارش هم ماشین درحالی در ماده سه قانون پشتیبانی از حقوق افراد دارای معلولیت، به منظور نظارت و هماهنگی جهت مناسب‏ سازی همینطور نظارت بر اجرای ماده ۲ این قانون، به تشکیل ستاد هماهنگی و پیگیری مناسب سازی کشور اشاره شده که در این راستا دبیرخانه هماهنگی و پیگیری مناسب سازی کشور سامانه معبر را به منظور برقراری ارتباط دوسویه افراد معلول، جانباز و سالمند و سایر افراد کم توان با سازمان بهزیستی و مرتفع ساختن مشکلات و معضلات موجود در زمینه دسترسی آنها به معابر و اماکن عمومی برای تسهیل تردد این افراد، فعال کرده است.



به گزارش هم ماشین به نقل از ایسنا، در ماده ۲ قانون پشتیبانی از حقوق افراد دارای معلولیت، کلیه وزارت خانه ها، سازمان ها و مؤسسات و شرکتهای دولتی و نهادهای عمومی و انقلابی موظف شده اند در طراحی، تولید و راه اندازی ساختمان ها و اماکن عمومی و معابر و وسایل خدماتی به نحوی عمل کنند که امکان دسترسی و بهره مندی از آنها برای افراد دارای معلولیت همچون سایر افراد فراهم گردد.

همچنین در تبصره این ماده قانونی آمده است که وزارت خانه ها، سازمان ها، مؤسسات و شرکتهای دولتی و نهادهای عمومی و انقلابی موظفند جهت دسترسی و بهره مندی افراد دارای معلولیت، ساختمان ها و اماکن عمومی، ورزشی و تفریحی، معابر و وسایل خدماتی موجود را در قالب بودجه مصوب سالانه خود مناسب سازی کنند.

در همین راستا و به منظور نظارت و هماهنگی جهت مناسب‏ سازی همینطور نظارت بر اجرای ماده ۲ این قانون، در ماده ۳ هم به تشکیل ستاد هماهنگی و پیگیری مناسب سازی کشور اشاره شده است و به استناد ماده ۳ قانون پشتیبانی از حقوق افراد دارای معلولیت مصوب سال ۱۳۹۶ مجلس شورای اسلامی به منظور نظارت و هماهنگی جهت مناسب سازی و نظارت بر اجرای ماده ۲ قانون مذکور این ستاد تشکیل شد؛ تصمیمات ستاد برای کلیه دستگاههای مشمول لازم الاجرا و رئیس سازمان بهزیستی کشور دبیر ستاد، و دبیرخانه آن در سازمان بهزیستی کشور تشکیل شده است.

وظایف دبیرخانه ستاد

۱- دبیرخانه بعنوان بازوی اجرایی ستاد هماهنگی و پیگیری مناسب سازی کشور، وظیفه نظارت بر اجرای ماده ۲ قانون پشتیبانی از حقوق افراد دارای معلولیت را بر عهده دارد.

پیگیری اجرای تصمیمات ستاد، تهیه دستور کار، زمان بندی جلسات، ارسال دعوت نامه و دستور جلسات برای اعضای ستاد و تنظیم صورت جلسات آن، ایجاد بانک اطلاعاتی موردنیاز در رابطه با مناسب سازی و دسترس پذیری، پیگیری تشکیل جلسات ستادهای استانی و شهرستانی و دریافت گزارش ها از دیگر وظایف این دبیرخانه است.

در ادامه به چند سوال درمورد ستاد هماهنگی و پیگیری مناسب سازی کشور پاسخ داده شده است:

- دسترس پذیری و مناسب سازی به چه معناست؟

اقداماتی است که با هدف ایجاد محیط بدون مانع و قابل دسترس، جهت مشارکت افراد معلول در همه حوزه های زندگی و فراهم آوردن فرصت برابر به آنها در برخورداری از امکانات زندگی اجتماعی، همانند افراد غیر معلول، انجام می شود. دسترسی شامل سیستم حمل و نقل، محیط فیزیکی، اطلاعات، آموزش و پرورش، تکنولوژی، اشتغال، منابع مناسب ارتباطی و رسانه ای می شود.

- مناسب سازی مسکن چگونه است؟

مجموعه اقداماتی است که جهت انطباق و دسترس پذیری مسکن افراد معلول صورت می گیرد تا این افراد بتوانند متناسب با قابلیت ها و محدودیت های خویش از امکانات موجود به نحوه مطلوب استفاده کنند. نتیجه این امر استقلال هر چه بیشتر افراد معلول در انجام فعالیتهای روزمره زندگی در محیط مسکونی است.

-اهداف راهبردی ستاد هماهنگی و پیگیری مناسب سازی کشور چیست؟

۱. توسعه، تقویت آگاه سازی و آموزش های عمومی و تخصصی، تغییر نگرش و نهادینه کردن فرهنگ مناسب سازی و محیط های بدون مانع با استانداردهای لازم.

۲. ارتقای سطح هماهنگی، پیگیری و نظارت بر اجرای قوانین و مصوبات مناسب سازی.

۳. بهبود ساختار تشکیلاتی مناسب سازی در دستگاه ها و به کارگیری نیروهای متخصص.

۴. نیل به ضمانت های اجرای قوانین مرتبط از راه بروزرسانی قوانین، ضوابط آئین نامه ها و دستورالعمل ها و اولویت بخشی مبحث مناسب سازی در اقدامات دستگاه ها.

۵. افزایش توانمندسازی گروههای هدف از راه رفع موانع و طراحی فراگیر.

۶. افزایش نظارت بر روند اجرای تمامی ضوابط و مقررات مصوب شده.

۷. تدوین استانداردهای لازم در مناسب سازی.

۸. ایجاد فرصت های برابر برای حضور تمامی گروههای هدف در جامعه.

۹. تقویت مشارکت و حضور گروههای هدف در جامعه.

۱۱. افزایش رضایت مندی آحاد جامعه بخصوص گروههای هدف از راه طراحی فراگیر.

۱۲. توسعه کمی و کیفی فضاهای مناسب سازی شده.

- جامعه هدف ستاد هماهنگی و پیگیری چه گروه هایی هستند؟

۱) ذینفعان مدنی: شامل جانبازان، معلولان، سالمندان، مراکز دولتی و غیردولتی، نیروها و گروههای داوطلب

۲) ذینفعان حاکمیتی: قوه قضاییه، قوه مقننه، دولت، نهادها و سازمان های بین المللی، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سازمان بهزیستی کشور، مجمع تشخیص مصلحت نظام، شورایعالی انقلاب فرهنگی، بنیاد شهید و امور ایثارگران، شوراهای اسلامی شهر و روستا.

۳) ذینفعان سازمانی: کارکنان.

- ساختار مناسب سازی متشکل از چه دستگاه هایی است؟

ستاد هماهنگی و پیگیری مناسب سازی کشور به استناد ماده ۳ قانون پشتیبانی از حقوق معلولان با هدف هماهنگی، سیاست گذاری، نظارت، پیگیری، انجام امور تحقیقاتی و پژوهشی، فرهنگ سازی، آموزشی و پیگیری های حقوقی تشکیل شده است.

به منظور پیگیری اجرای مصوبات و سیاست های ستاد، نظارت بر امر مناسب سازی، ایجاد بانک اطلاعاتی، انجام مطالعات و تحقیقات راهبردی مناسب سازی، پیگیری تشکیل جلسات ستاد استانی و شهرستانی، تهیه گزارشات لازم و انجام امور دبیرخانه ای ستاد، دبیرخانه ستاد هماهنگی و پیگیری مناسب سازی کشور هم بعنوان واحد اجرایی ستاد در سازمان بهزیستی تشکیل شد.

همچنین به منظور پیگیری سیاست های ستاد و هماهنگی و نظارت در سطح استانی، ستادهای هماهنگی و پیگیری مناسب سازی در سطح استان ها و کمیته های مناسب سازی در سطح شهرستان ها با ترکیب مشخص تشکیل شده اند.

- اما سامانه «معبر» چیست؟

دبیرخانه هماهنگی و پیگیری مناسب سازی کشور سامانه ای بعنوان سامانه معبر با شماره ۳۰۰۰۰۱۲۳۲۲ فعال کرده که این سامانه با هدف برقراری ارتباط دوسویه افراد معلول، جانباز و سالمند و سایر افراد کم توان با سازمان بهزیستی و مرتفع ساختن مشکلات و معضلات موجود در زمینه دسترسی آنها به معابر و اماکن عمومی برای تسهیل تردد این افراد است که در اختیار عموم قرار گرفته است که بعد از دریافت نظرات و بررسی نیازهای اعلام شده این دبیرخانه اقدامات لازم را برای مناسب سازی پیگیری می کند.




1401/01/01
12:47:25
5.0 / 5
633
تگهای خبر: اشتغال , تخصص , تردد , تكنولوژی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۵
© تمامی حقوق معنوی سایت هم ماشین محفوظ و کپی برداری ممنوع می باشد.
    استفاده از مطالب سایت هم ماشین با ذکر نام و لینک منبع مجاز است.