امروز: ۱۴۰۳/۰۲/۰۴

نحوه تعیین نمره متوسطه ها با ارزشیابی

نحوه تعیین نمره متوسطه ها با ارزشیابی هم ماشین: مدیركل دفتر آموزش متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش جزئیات ارزشیابی و برگزاری امتحانات دوره متوسطه اول و دوم را تشریح نمود.


به گزارش هم ماشین به نقل از ایسنا، عباس سلطانیان ضمن بیان اینکه با عنایت به بخش نامه ای که وزارت آموزش و پرورش در ۲۳ اردیبهشت ماه به تمام مدارس کشور ابلاغ کرده است، در دو پایه نهم و دوازدهم امتحانات به شکل حضوری برگزار می شود اضافه کرد: دانش آموزان با حضور در مدارس در امتحانات کتبی مطابق با برنامه ای که تهیه شده، شرکت می کنند.
سلطانیان افزود: سایر پایه ها که شامل پایه های هفتم و هشتم در دوره اول متوسطه و پایه های دهم و یازدهم در دوره دوم متوسطه می شوند، ارزشیابی به شکل غیر حضوری است و در حقیقت مسئولیت ارزشیابی تحصیلی و تربیتی دانش آموزان بر عهده معلمان و مدیران مدارس است.
وی درباره فرآیند برگزاری امتحانات حضوری و غیرحضوری دوره های اول و دوم متوسطه اظهار داشت: در روش غیرحضوری با عنایت به این که اولویت وزارت آموزش و پرورش حفظ سلامت دانش آموزان است، تصمیم بر این شد که در پایه های هفتم، هشتم، دهم و یازدهم بدون حضور فیزیکی دانش آموزان در مدرسه، دبیران برپایه شناختی که از دانش آموزان پیدا کردند که این شناخت را ما در بند ۱۶ دستورالعمل کاملا تصریح کردیم که برپایه آموزش های مجازی، تلویزیونی و ارتباطاتی که همکاران ما با دانش آموزان در پیام رسان های داخلی داشتند، ارزشیابی های غیر حضوری که به صورت برون خط ( آفلاین) یا به صورت آنلاین برگزار کردند، پژوهش های دانش آموزی که در اختیار دانش آموزان قرار گرفته، خلاصه نویسی و شیوه های دیگر ارزشیابی، به یک قطعیتی می رسند و نمره دانش آموزان را اعلام می کنند که در کارنامه ها ثبت می شود.
سلطانیان تصریح کرد: عرضه هر نوع برنامه امتحانی که دانش آموز مجبور شود در مدرسه حضور یابد یا امتحانی که به صورت آنلاین برای همه دانش آموزان برگزار گردد و تنها همین امتحان ملاک ثبت نمرات برای دانش اموزان شود، ما به شدت با آن برخورد می نماییم و تاکید کردیم که این قضیه اتفاق نیفتد تا برپایه مواردی که ذکر شد، دبیران بتوانند نمرات دانش آموزان را اعلام کنند.
وی افزود: پایه دوازدهمی ها برابر جدول برنامه امتحانات نهایی که اعلام شده از ۱۷ خرداد ماه امتحان دانش آموزان در حوزه های اجرایی آزمون شروع می شود و تا ۱۶ تیر ماه ادامه خواهد داشت و مطابق سنوات قبل دانش آموزان چه در دروس نهایی و چه در دروس غیرنهایی با حضور در مدرسه امتحان خویش را می دهند اما در پایه نهم، یک تغییرات جزئی اتفاق افتاده است.
مدیرکل دفتر آموزش متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش در اینباره توضیح داد: در سنوات قبل امتحان دانش آموزان پایه نهم به صورت هماهنگ استانی بود مثلا در شهر تهران سوالات به صورت واحد برای کل مناطق آموزش و پرورش تعیین می شد و دانش آموزان امتحان می دادند اما به جهت اینکه مدارس بتوانند برنام هفتگی خویش را در امتحانات همگام کنند، با تعداد دانش آموزان مدرسه و قابلیت انعطاف داشته باشد تا بتوانند مدیریت خوبی را در بحث فاصله گذاری اجتماعی داشته باشند، ما امتحانات هماهنگ را لغو کردیم و امتحانات حضوری پایه نهم را در سطح مدرسه و با برنامه ریزی شورای مدرسه اعلام کردیم.
سلطانیان درباره نحوه تعیین نمره از راه ارزشیابی دانش آموزان اظهار داشت: ما در ارتباط با بحث آموزش دانش آموزان از دهم اسفند ماه آموزش های تلویزیونی را شروع کردیم و تا امروز که آخرین روز اجرای این آموزش ها در شبکه های آموزش و چهار سیما است، قریب به ۹۶۶ برنامه را تنها در شاخه نظری برای دانش آموزان دوره دوم اجرا کردیم.

وی افزود: در کنار این آموزش ها همکاران ما در مدارس از راه ارتباطاتی که با دانش آموزان داشتند، آموزش های لازم به دانش آموزان داده شد و حتی کلاس های مدارس تا دهم اسفند ماه برگزار بود و دانش آموزان پس از امتحانات نیم سال اول حدود یک ماه در کلاس ها حضور داشتند ازاین رو از مجموعه نمراتی که دانش آموزان در امتحانات نیمسال اول داشتند، هم نمرات تکمیلی مستمر هم نمرات پایانی نوبت اول و بخشی که در کلاس ها حضور داشتند، آموزش هایی که داده شده، گزارش هایی که همکاران در ارتباط با دانش آموزان تهیه کردند و به آنها پروژه ای دادند و با روش های مختلف، ارزشیابی کار را ادامه دادند؛ این در حالیست که مرجعیت معلم را به رسمیت شناخته ایم و معلمان می توانند برپایه اطمینانی که از تحقق اهداف دروس کسب شده است، نسبت به عرضه نمره دانش آموزان در شرایط فعلی تصمیم گیری کنند.

مدیرکل دفتر آموزش متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش درباره اینکه معلمان چقدر برای این روش های تعیین نمره آموزش دیده اند، اظهار نمود: در بحث آموزش نه تنها برای دبیران بلکه برای مدیران مدرسه و استفاده آنان از فضای مجازی و آموزش های الکترونیکی دوره های ضمن خدمتی را تعریف کردیم که این دوره ها به تدریج برگزار می گردد اما در شرایط فعلی با ویدیو کنفرانس هایی که با مدیران کل آموزش و پرورش استان ها، معاونین آموزش متوسطه و روسای ادارات متوسطه نظری استان ها داشتیم، تاکیدات لازم شده و این افراد هم نسبت به توجیه دبیران و مدیران مدارس اقدام نمودند تا سال جاری بتوانیم با این شیوه با کمترین آسیب، پیک خطرناک را پشت سر بگذاریم.
سلطانیان درباره پروتکل های بهداشتی در نظر گرفته شده برای امتحانات حضوری اظهار داشت: در تاریخ ۲۴ اردیبهشت ماه دستورالعملی در ارتباط با برگزاری امتحانات و آزمون تراکمی دانش آموزان در شرایط فاصله گذاری اجتماعی که مصوبه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بود به آموزش و پرورش ابلاغ گردید و ما این دستورالعمل را برای مدارس ارسال کردیم و آموزش های لازم به مدیران مدارس داده شد.

وی افزود: در این دستورالعمل الزامات کلی با عنایت به شرایط شیوع بیماری، بحث آماده سازی مدارس، کانون های برگزاری آزمون در مورد بهداشت محیط، فردی واطلاع رسانی به اولیاء، غربالگری و حتی تغذیه دانشآموزان در روزهای برگزاری امتحانات به تفکیک گفته شده است. در ارتباط با استریل کردن محیط و ایجاد آمادگی فضای آموزشی برای برگزاری امتحانات حدود یک میلیارد تومان در اختیار آموزش و پرورش استان های کشور قرار دادیم تا با اطمینان خاطر بتوانند این فضا را برای حضور دانش آموزان آماده کنند.

مدیرکل دفتر آموزش متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش همینطور درباره ثبت نام دانش آموزان هم اظهار داشت: برپایه دستورالعمل هایی که دادیم و مصوبات شورایعالی آموزش و پرورش، در دوره اول و دوم متوسطه زمان شروع ثبت نام دانش آموزان از نیمه اول تیر ماه است یعنی؛ نهایتا از ۱۵ تیر ماه ثبت نام دانش اموزان را آغاز می نماییم.

وی افزود: با عنایت به این که ثبت نامی که در دوره اول و دوم داریم مربوط به پایه های ورودی یعنی پایه هفتم و دهم می شود، سایر پایه های میانی بدون حضور دانش آموزان و توسط مدیران مدارس انجام می شود. به مدیران مدارس تاکید کردیم که برپایه محدوده بندی و نوبت دهی ثبت نام بگونه ای فرآیند ثبت نام را مدیریت کنند که از ازدحام دانش آموزان و اولیاء در مدارس جلوگیری شود.

سلطانیان در انتها اظهار داشت: با عنایت به ابلاغ دستورالعمل بازگشایی مدارس و اختیاراتی که ما به ادارات کل آموزش و پرورش استان ها و مدیران مدارس داده ایم، خواهشی که از همکاران واولیاء دارم این است که برپایه این شیوه نامه عمل کنند و برای پایه هایی که اعلام کردیم دانش آموزان باید به شیوه غیر حضوری در آزمون ها و ارزشیابی ها شرکت و جدا از حضور دانش آموزان در مدارس جلوگیری نمایند تا بتوانیم این فرآیند را به خوبی مدیریت نماییم و سلامت دانش آموزان ما هم تضمین شود. اولیایی که در پایه های نهم و دوازدهم دانشآموز دارند باید به دستورالعمل های بهداشتی توجه نمایند و به دانش آموزان آموزش های لازم را ارائه نمایند.





منبع:

1399/03/10
22:24:33
5.0 / 5
2834
تگهای خبر: آنلاین , شركت , شورا , مسئول
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۱
© تمامی حقوق معنوی سایت هم ماشین محفوظ و کپی برداری ممنوع می باشد.
    استفاده از مطالب سایت هم ماشین با ذکر نام و لینک منبع مجاز است.