امروز: ۱۴۰۳/۰۲/۰۱
مدیرعامل شركت فناوری بن یاخته های رویان اعلام كرد

نتایج مثبت و اولیه سلول درمانی در بیماران مبتلا به كرونا

نتایج مثبت و اولیه سلول درمانی در بیماران مبتلا به كرونا به گزارش هم ماشین مدیرعامل شركت فناوری بن یاخته های رویان درباره سلول درمانی بیماری كووید ۱۹ اظهار داشت: گزارش های اولیه حاكی از تأثیر مثبت سلول های بنیادی خصوصا سلول های بنیادی مزانشیمی در تعدیل واكنش های سیستم ایمنی و ترمیم بافت های صدمه دیده در این مبتلایان است.


به گزارش هم ماشین به نقل از ایسنا، دكتر مرتضی ضرابی - مدیرعامل شركت فناوری بن یاخته های رویان اظهار داشت: همه گیری و شیوع بیماری كووید ۱۹ ناشی از ویروس كرونا همه كشورها را درگیر و تابحال بیشتر از یك و نیم میلیون نفر را در سرتاسر جهان مبتلا كرده است و حدود یكصد هزار نفر جان خویش را از دست داده اند. این ویروس كشور ما را در وضعیت بحرانی قرار داده و سیستم بهداشتی و درمانی كشورها با چالش جدی مواجه كرده است.
وی با اشاره به ابتلای تعداد قابل توجهی از مردم به كووید ۱۹، عدم كارآیی روش های درمانی معمول برای مقابله با آن، سرعت انتقال ویروس كرونا و از سویی مرگ و میر قابل توجه آن كه كشورها را با مشكلات جدی مواجه كرده است، بیان داشت: همه مراكز بهداشتی و درمانی با تمام ظرفیت خود به میدان آمده اند تا با به كارگیری روش های مختلف پیشگیری و آموزش های لازم، از گسترش بیماری جلوگیری نمایند.
ضرابی با تاكید براینكه علیرغم همه اقدامات پیشگیرانه ای كه انجام شده، متاسفانه با ابتلای افراد به بیماری كووید ۱۹، دچارعوارض ریوی و سندرم زجر تنفسی می شوند كه درمان قطعی دارویی برای آن شناخته شده نیست، خاطرنشان كرد: در این راستا با هدف كاهش عوارض ریوی و كمك به بهبود بیماری، اقدامات مختلفی در چارچوب كارآزمایی بالینی در دنیا شروع شده است.
مدیرعامل بانك سلول های بنیادی خون بندناف رویان اظهار داشت: برپایه اطلاعاتی كه در مراكز معتبر به ثبت رسیده، بیش از۳۰۰ كارآزمایی بالینی برای مقابله با این بیماری در دنیا در حال انجام می باشد كه شامل استفاده از داروهای مختلف، به كارگیری تجهیزات و روش های پیشرفته درمانی همچون سلول درمانی در این بیماری است.
وی اضافه كرد: گزارش اولیه حاكی از تأثیر مثبت سلول های بنیادی خصوصا سلول های بنیادی مزانشیمی در تعدیل واكنش های سیستم ایمنی و ترمیم بافت های صدمه دیده بود. همینطور سلول درمانی می تواند روش موثری در درمان بیماری كووید ۱۹ باشد.
عضو هیات علمی پژوهشگاه رویان اضافه كرد: بنابراین از آغاز شروع این بیماری مراكز فعال در حوزه سلول های بنیادی در كشور مثل پژوهشگاه رویان، مراكز تحقیقاتی همچون دانشگاه شهید بهشتی و دانشگاه علوم پزشكی تهران با همكاری وزارت بهداشت به میدان آمدند و در این حوزه همه ظرفیت ها به كار گرفته شد تا پروژه سلول درمانی با استفاده از سلول های بنیادی مزانشیمی به انجام برسد.
وی اضافه كرد: پژوهشگاه رویان جهاددانشگاهی، شركت دانش بنیان سل تك فارمد و همینطور شركت فناوری بن یاخته های رویان با دارا بودن امكان تولید سلول در بالاترین سطح استانداردهای بین المللی در كنار مراكز درمانی مسیح دانشوری و همینطور بیمارستان شریعتی با یك تیم تخصصی كارآمد در درمان بیماری كووید ۱۹ كارآزمایی بالینی فاز یك و دو تجویز سلول های بنیادی مزانشیمی مشتق از بندناف و مغز استخوان را آغاز كردند.
ضرابی با اشاره به اینكه خوشبختانه مرحله یك این كارآزمایی بالینی به انجام رسید، اظهار داشت: در فاز یك به منظور اطمینان بخشی از نظر بی خطر بودن و احیانا اثربخشی این سلول ها برای بیمارانی كه درمرحله متوسط و شدید بیماری بودند، انجام گرفت.
وی درباره نتایج مرحله اول اظهار داشت: نتایج اولیه حاكی از بی خطربودن و مطمئن بودن استفاده از سلول ها بنیادی مزانشیمی در بیمارانی بود كه با شدت متوسط این بیماری بستری شده بودند و نشان داد كه این سلول ها می تواند مفید باشد.
ضرابی درباره ادامه طرح سلول درمانی بیماران مبتلا به كرونا اضافه كرد: فاز دو مطالعه را برای ارزیابی بیشتر از نظر اطمینان بخشی و بازدهی اثر تزریق سلول های بنیادی مزانشیمی با تعداد بیماران بیشتر، همراه با گروه كنترل با همكاری چندین مركز درمانی شروع كرده ایم و در این حوزه ارتباط تنگاتنگی با سایر كشورها برای تبادل تجربیات و یافته های علمی داریم.
مدیرعامل شركت فناوری بن یاخته های رویان تصریح كرد: با اتمام فاز دو مطالعه و یافته های آن و تایید وزارت بهداشت، نتایج به اطلاع عموم خواهد رسید.
وی ابراز امیدواری كرد كه دانش سلول های بنیادی در این حوزه بتواند كمك شایانی برای درمان بیماری كووید ۱۹ انجام دهد.
ضرابی اظهار داشت: این طرح فقط از راه مراكز پذیرش بیماران كووید ۱۹ اجرا می شود.







1399/01/23
20:14:02
5.0 / 5
3347
تگهای خبر: ایمنی , تخصص , تولید , شركت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۳
© تمامی حقوق معنوی سایت هم ماشین محفوظ و کپی برداری ممنوع می باشد.
    استفاده از مطالب سایت هم ماشین با ذکر نام و لینک منبع مجاز است.