امروز: ۱۴۰۳/۰۲/۰۷
وزیر راه و شهرسازی:

باید زندگی مدرن را وارد بافت های فرسوده نماییم

باید زندگی مدرن را وارد بافت های فرسوده نماییم هم ماشین: وزیر راه و شهرسازی، با اشاره به اینكه یكی از اشكالات فرسودگی بافت ها، عدم امكان انطباق با زندگی مدرن است، اظهار داشت: باید بخش عمده ای از اقتصاد مدرن را وارد بافت های فرسوده نماییم.



به گزارش هم ماشین به نقل از شركت بازآفرینی شهری ایران، چهل و هشتمین جلسه ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار بامداد امروز سه شنبه ۳۰ مردادماه با حضور عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی و نائب رئیس ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار در محل وزارت راه و شهرسازی برگزار گردید.
ارائه گزارش وضعیت محدوده ها و محلات هدف بازآفرینی شهری و عملكرد ستادهای استانی و شهرستانی استان قزوین و عرضه تجربه راه اندازی دفاتر تسهیل گری اجتماعی در محلات ناكارآمد شهرهای كشور توسط سازمان امور اجتماعی كشور، دو دستور كار ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار بود كه امروز تنها به بررسی وضعیت بازآفرینی استان قزوین، اختصاص یافت.
عباس آخوندی در چهل و هشتمین جلسه ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار، تصریح كرد: بازآفرینی محلات به كمك مردم، همان چیزی است كه وزارت راه و شهرسازی دنبال می كند و یك دستگاه به تنهایی قادر به چنین كاری نیست.
وی درباره تداخل بین بافت های فرسوده و بافت های ناكارآمد، توضیح داد: این مورد درست است اما باید با ظرافتی به آنها توجه گردد. وقتی محدوده شهر رها شده است شهر از درون دچار فرسودگی می گردد كه دو روی یك سكه است. بافت فرسوده و حاشیه نشینی، یك پدیده است. وقتی در مركز اتفاقی رخ نمی دهد مردم به سمت حاشیه می روند.
وزیر راه و شهرسازی، تصریح كرد: اگر این دو با هم دیده نشوند به نتیجه نمی رسیم. در بافت هایی مثل قزوین كه بناهای بسیار با ارزش تاریخی دارد، باید به بافت توجه بیشتری شود و نباید بناها به صورت انفرادی مورد توجه قرار گیرند. یكی از اشكالات فرسودگی بافت ها، عدم امكان انطباق با زندگی مدرن است.
آخوندی افزود: باید بخش عمده ای از اقتصاد مدرن را وارد بافت های فرسوده نماییم. مهم این است كه بافت را با زندگی امروز ایرانیان سازگار كرد. این مورد نكته بسیار مهمی است كه به آن توجه دارم. تولید فضاهای عمومی شهری در استان قزوین بسیار مورد توجه مسئولان استانی در بحث بازآفرینی قرار گرفته است كه اهمیت زیادی دارد. اگر رویكرد، بافت باشد تمام بافت ها ظرفیت تبدیل شدن به فضای شهری را دارند.
به گفته نائب رئیس ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار، توسعه امامزاده حسین در استان قزوین باید مورد تجدید نظر كلی قرار گیرد. فضایی فراهم گردید كه به تبعیت از توسعه حرم امام رضا، اطراف امام زاده ها به همان مقیاس توسعه یابد اما شهرستان مشهد از اواخر دهه ۴۰ این پروژه را آغاز كرد و تابحال طی ۵۰ سال موفقیتی در اجرای این پروژه صورت نگرفته است.
وی تصریح كرد: مداخله های گسترده در بافت تاریخی پیامد پیچیده ای دارد و باید بتوان این مداخله ها را محدود و هویت را حفظ كرد؛ لزوم دارد این مورد در كمیسیون ماده پنج مورد بررسی قرار گیرد و محدودیت صورت گیرد.
آخوندی موافقت خویش را اجرای طرح جامع با محوریت گردشگری در استان قزوین اعلام نمود و اظهار داشت: می توان بحث حمل و نقل عمومی را در گردشگری قزوین پیش بینی نمود. اقدامی مشابه در این زمینه برای ساماندهی شهر تهران انجام شده و برای استان قزوین هم می توان این اقدام را انجام داد به شرطی كه اطلاعات بروز شود و نیازمند مطالعه جدید نیست.
وزیر راه و شهرسازی موافقت خویش را با چند مبحث در رابطه با استان قزوین اعلام نمود و تصریح كرد: طرح بازآفرینی دولتخانه صفوی قزوین می تواند مورد حمایت ما قرار گیرد. همچنین، جدی گرفتن خطر زلزله بسیار مهم می باشد كه باید مورد توجه باشد. برای شهرستان تاكستان هم می توانیم طرح ویژه تهیه نماییم. به این شكل كه یك طرح بزرگ مقیاس در سطح قزوین و یك طرح كوچك مقیاس در سطح شهر كوچكی مثل تاكستان بعنوان پایلوت، می توان طراحی كرد.


1397/06/01
15:47:40
5.0 / 5
4958
تگهای خبر: اقتصاد , وزارت راه و شهرسازی , وزیر راه و شهرسازی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
© تمامی حقوق معنوی سایت هم ماشین محفوظ و کپی برداری ممنوع می باشد.
    استفاده از مطالب سایت هم ماشین با ذکر نام و لینک منبع مجاز است.