امروز: ۱۴۰۳/۰۲/۰۶

نبود خودشناسی و نداشتن مهارت های ارتباطی معضل اصلی ارتباطات درون خانوادگی

نبود خودشناسی و نداشتن مهارت های ارتباطی معضل اصلی ارتباطات درون خانوادگی به گزارش هم ماشین همدان یک متخصص روانشناسی عمومی، گفت:: عدم خودشناسی و نداشتن مهارت های ارتباطی، اصلی ترین معضل ارتباطات درون خانوادگی جامعه است.


به گزارش هم ماشین به نقل از ایسنا، دکتر زهره سوزنی در نشست "بررسی روابط درون خانواده" به مناسبت روز جهانی خانواده، اظهار نمود: عدم خودشناسی و نداشتن مهارت های ارتباطی، اصلی ترین معضل ارتباطات درون خانوادگی جامعه ماست ازاین رو برای حل مشکلات ارتباطات درون خانوادگی باید نحوه روابط خویش را اصلاح نماییم.
سوزنی در ارتباط با اصلاح روابط درون خانواده، خاطرنشان کرد: نخستین مساله این است که بدانیم باید در ابتدا خودمان را اصلاح نماییم.
وی افزود: برای اصلاح خود باید به خودشناسی برسیم و متناسب با توانایی و استعداد خود جلو برویم و در مرحله بعد بر روی مساله دگرشناسی تمرکز نماییم.
باید برای بچه ها زمان و هزینه لازم را صرف کنیم
این روانشناس ضمن اشاره به اهمیت ارتباط با کودکان در خانه، توضیح داد: آنها را ما به دنیا آوردیم و خودشان اختیاری نداشتند، ازاین رو باید برای بچه ها زمان و هزینه لازم را صرف نماییم و در خدمتشان باشیم.
سوزنی افزود: در روند تربیتی فرزندان، هماهنگی تربیتی اهمیت زیادی دارد و نباید حرف والدین، متناقض باشد از طرفی پدرها و مادرها نباید در حضور بچه ها اشتباهات یکدیگر را به روی هم بیاورند تا مهر مادر و اقتدار پدر، حفظ شود.
وی تصریح کرد: خداشناسی، خودشناسی، دگرشناسی و کار، از معیارهای بررسی بهداشت روان است و برای انسجام خانواده باید این معیارها را در زندگی پیاده نماییم.
این روانشناس ضمن اشاره به اهمیت ارتباط عاطفی با کودک، توضیح داد:: در خدمت بودن، تماس فیزیکی، تایید کافی، هدیه دادن و وقت گذاشتن از مسایلی است که باید در ارتباط با کودک، رعایت شود البته امکان دارد یکی از معیارها در فرد، غلبه داشته باشد.
سوزنی با تکیه بر اهمیت مطالعه برای بهبود ارتباطات درون خانوادگی، مطرح کرد: اطلاعات اعضای خانواده باید بالا برود و در این خصوص باید حداقل روزی یک ربع، مطالعه داشته باشند چون هر بلایی که بر سر انسان می آید از جهل و نادانی است.
وی ضمن اشاره به اهمیت هوش معنوی، تصریح کرد: یکی از مباحثی که ارتباطات درون خانوادگی را تقویت می کند، پررنگ کردن خدا در زندگی است چون هنگام عبادت، هورمون های لذت بخش در مغز، ترشح می شود.
این روانشناس در انتها تاکید کرد: در خانواده باید برای هم بدون قید و شرط وقت بگذاریم، امواج منفی در مرحله اول ما باید بتوانیم لزوم درون خانواده را درک نماییم چون نخستین هویت اجتماعی افراد، مانند؛ فرهنگ، تمدن و مذهب در خانواده، در خانواده شکل می گیرد.
اگر به مساله خانواده توجه نشود، می تواند هویت شکست ایجاد کند
مرضیه فامیل رشتی، کارشناس ارشد مشاوره و راهنمایی هم در این جلسه، اظهار نمود: در مرحله اول ما باید بتوانیم لزوم درون خانواده را درک نماییم چون نخستین هویت اجتماعی افراد، مانند؛ فرهنگ، تمدن و مذهب در خانواده، در خانواده شکل می گیرد.
فامیل رشتی خاطرنشان کرد: اگر به مساله خانواده توجه نشود، می تواند هویت شکست ایجاد نماید و منشا اختلالات رفتاری باشد البته مرکز التیام و درمان نیز، خانواده است.
وی با اشاره به اینکه هیچکس منکر اهمیت علم و دانش در بهبود ارتباطات خانوادگی نیست، توضیح داد: بسیاری از خانواده ها علم دارند اما موفق نیستند چون ما فقط به دانستن فکر می نماییم و اهل عمل نیستیم ازاین رو هیچ تغییری رخ نمی دهد.
این روانشناس، مطرح کرد: امید به بهبود، اصلاح، نصیحت و تذکر، جواب نمی دهد چون ما اهل عمل نیستیم در صورتی که با بررسی قرآن کریم متوجه می شوید بعد از خطاب جمله ایمان بیاورید به مردم، بحث عمل صالح، مطرح گردیده است.
فامیل رشتی تصریح کرد: دانایی مقدمه است اما باید با توانایی همراه باشد تا نتیحه مثبتی داشته باشد
وی در ارتباط با خصوصیت های خانواده سالم، توضیح داد: ایجاد تعادل در رفتار و نداشتن افراط و تفریط، حاکم بودن آرامش روانی در عواطف، حمایت معقول و منطقی، داشتن اهداف مشترک، واقع بین بودن و داشتن قواعد منعطف در خانواده، از خصوصیت های خانواده سالم می باشد.
این روانشناس مطرح کرد: در خانواده های سالم هم مشکلاتی وجود دارد اما آنها شیوه منطقی برای حل مشکلاتشان دارند.
فامیل رشتی تاکید کرد: در بحث حل مشکل ارتباطات درون خانوادگی بهتر است به ارتباط توجه گردد و نه افراد ازاین رو در همین راستا وقتی مشکلی صورت می گیرد برای حل مسیله باید انگشت افترا به سمت خودمان باشد و در ابتدا به این سوالات پاسخ دهیم که مشکل چیست؟، سهم من در این مشکل چیست؟ و چه سهمی برای حل مشکل دارم؟
وی افزود: گوش دادن، گفتگو، لمس کردن و زبان بدن، مهم ترین ابزار ارتباطی است.
این روانشناس در انتها ضمن اشاره به اهمیت شناخت نیاز طرف مقابل در رابطه، توضیح داد: افراد باید از نیازهای هم آگاه باشند چون وقتی نیازهای اساسی افراد، ارضاء می شود، حالشان خوب است که می تواند، شامل؛ احتیاج به تفریح، رشد، قدرت، عشق، آزادی فردی و بقا باشد.
این نشست به همت سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی واحد همدان در دفتر خبرگزاری ایسنا (منطقه همدان) برگزار شد.




منبع:

1401/02/26
10:42:16
5.0 / 5
878
تگهای خبر: ابزار , تخصص , سازمان , مشاوره
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۵
© تمامی حقوق معنوی سایت هم ماشین محفوظ و کپی برداری ممنوع می باشد.
    استفاده از مطالب سایت هم ماشین با ذکر نام و لینک منبع مجاز است.