امروز: ۱۴۰۳/۰۲/۱۳

مبتلایان به کووید خفیف بدانند که

مبتلایان به کووید خفیف بدانند که به گزارش هم ماشین خراسان رضوی نتایج تحقیق جدید نشان می دهد، افرادی که به بیماری خفیف کرونا مبتلا می شوند در معرض خطر بیشتر مبتلا شدن به دیابت نوع ۲ هستند.


به نقل از نیوز، تجزیه و تحلیل سوابق سلامت بیشتر از ۱۰۰۰ پزشک آلمانی نشان داد، افرادی که علایم خفیف کووید-۱۹ دارند در مقایسه با بیماران مبتلا به سایر انواع عفونت های تنفسی ویروسی، ۲۸ درصد بیشتر در معرض خطر مبتلا شدن به دیابت نوع ۲ قرار دارند.
محققان این ارتباط را در مطالعات مربوط به کووید طولانی مدت بررسی نموده اند، تعداد فزاینده ای از علائمی که بیماران ماه ها بعد از عفونت تجربه می کنند. رجیستری CoviDiab که دانشمندان جهت بررسی ارتباط بین کووید و دیابت راه اندازی کرده اند هم درحال بررسی این پدیده است.
محققان می گویند: غربالگری دیابت برای مبتلایان به کروناویروس بهبودیافته باید باتوجه به این یافته های جدید به روش استاندارد تبدیل گردد. نتایج تحقیقات قبلی نشان داده بود که ویروس جدید ممکنست به سلول های بتا که انسولین تولید می کنند، صدمه برساند یا با از بین بردن آنها یا تغییر روش کار، سبب افزایش سطح قند خون شود.
همینطور این پیوند می تواند نتیجه واکنش کمتر بافت ها به انسولین به سبب التهاب باشد. این گروه اضافه کرد: عدم تحرک بدنی در طول همه گیری حتی می تواند نقش داشته باشد. نتایج می تواند توضیح دهد که چرا موارد جدید هیپرگلیسمی و مقاومت به انسولین در بین قربانیان ویروس بدون سابقه قبلی دیابت درحال ظهور است.
با این وجود، هنوز مشخص نیست که آیا این تغییرات فقط یک مورد موقت است یا افرادی که از کرونا بهبود می یابند در معرض خطر بیشتری برای مبتلا شدن به دیابت مزمن هستند. این سردرگمی با این حقیقت تشدید می شود که مطالعات کمی وجود دارد که شیوع دیابت را در افراد بعد از یک مورد خفیف کووید بررسی نمایند.
طی مطالعه جدید، محققان سوابق ۳۵هزار و ۸۶۵ آلمانی را بررسی کردند که بین مارس ۲۰۲۰ تا ژانویه ۲۰۲۱ آزمایش کووید مثبت داشتند. آنان با گروهی از بیمارانی که با ویروس مبتلا نشده بودند اما در عوض به سایر عفونت های تنفسی مبتلا شدند، مقایسه شدند.
همینطور این افراد برمبنای جنسیت، سن، پوشش بیمه درمانی، ماه بیماری و بیماریهای زمینه ای همچون چاقی، فشار خون بالا، کلسترول بالا، و خطر حمله قلبی یا سکته مقایسه شدند و از مدل هایی برای محاسبه نسبت های بروز دیابت نوع ۲ و سایر اشکال دیابت استفاده کردند.
محققان در این مطالعه افرادی که سابقه قبلی مبتلا شدن به ویروس کرونا یا دیابت داشتند و افرادی که در مدت ۳۰ روز از کورتیکواستروئیدها استفاده می کردند را حذف کردند. محققان بیماران کووید را ۱۱۹ روز بعد از مبتلا شدن و افراد مبتلا به سایر بیماریها ۱۶۱ روز پس از مبتلا شدن به بیماری پیگیری کردند. درصد افرادی که به سبب شرایط خود در بیمارستان بستری شدند حدودا در هر دو گروه یکسان بود.
موارد جدید دیابت در افرادی که تست کووید-۱۹ مثبت داشتند بیشتر از افراد مبتلا به سایر بیماریها بود. به صورت کلی، ۱۵.۸ بیمار به ازای هر ۱۰۰۰ نفر بعد از مبتلا شدن به کووید در مقایسه با ۱۲.۳ بیمار در گروه کنترل به دیابت مبتلا شدند.
در صورتیکه دیابت نوع ۲ احیانا برای اکثریت قریب به اتفاق افراد مبتلا به کووید خفیف مشکلی ایجاد نمی کند، محققان می گویند: هر فردی که بهبود می یابد باید از علایم و نشانه های دیابت آگاه باشد که شامل خستگی، تکرر ادرار و افزایش تشنگی است. بگفته پژوهشگران، افراد در صورت تجربه هر یک از این موارد باید فورا به دنبال درمان باشند.
خطر افزایش غیرطبیعی قند خون در افراد مبتلا به کووید-۱۹ به احتمال زیاد برمبنای عوامل خطر مانند صدمه به سلول های بتا، پاسخ التهابی بیش از حد و تغییرات در افزایش وزن در رابطه با بیماری همه گیر و کاهش فعالیت بدنی پیوسته است.
این یافته ها در مجله Diabetologia انتشار یافته است.




منبع:

1400/12/29
12:36:51
5.0 / 5
427
تگهای خبر: تولید , راه اندازی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۱
© تمامی حقوق معنوی سایت هم ماشین محفوظ و کپی برداری ممنوع می باشد.
    استفاده از مطالب سایت هم ماشین با ذکر نام و لینک منبع مجاز است.